Yeni Zelanda Altın Vize Nedir, Nasıl Alınır?

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da Vize Alma Avantajları, Aile Fertleri Yeni Zelanda Vizesine Dahil, Yeni Zelanda Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?, Detaylar yazımızda…

Yatırımcıların Yeni Zelanda’da ikamet etmelerini sağlayan yatırımcı vizesi ikinci vatandaşlık imkanını da sağlamaktadır. Yeni Zelanda altın vize nedir, nasıl alınır? Devlet, ekonomiye uluslararası yatırımcıların katılımını sağlayan ve ekonominin canlandırılmasını amaçlayan sistem olan yatırımcı vize programını kullanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda yatırımcı vizesi için belirlenmiş olan tutar 10 milyon NZD’dir. Yapılan yatırımın en az 3 sene elde tutulması şarttır. Eğer 5 sene boyunca yatırımı satmazsanız vatandaşlık başvurusu için Yeni Zelanda’ya başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeni Zelanda’da Vize Alma Avantajları

Vize başvurusu yapan yatırımcılara verilen ikamet izni süreklidir. Kişi isterse aile fertlerini de Yeni Zelanda’ya getirebilmektedir. Yatırım için yerel tahvil, ülkeye ait öz sermaye veya fon, yetkili makamların onaylamış olduğu yeni konutlar, yardım bağışları ve belli ticari mülklerden birini tercih edebilirsiniz. Sağlık ve kişisel şartları sağlayan herkes Yeni Zelanda vize başvurusunda bulunabilme hakkına sahiptir.

Aile Fertleri Yeni Zelanda Vizesine Dahil

Başvuru sahibinin bakmakla yükümlü bulunduğu eşi, 24 yaşından küçük çocukları aynı haklardan yararlanabilmektedir. 3 yıllık yatırımın elde tutulma süresi 5 yıla kadar sürdüğünde vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni Zelanda dünyadaki en gelişmiş sağlık ve eğitim sistemine sahip ülkelerden biridir. Yaşam standartlarınızın artması ve ikinci vatandaşlığa sahip olmak için yatırımcı vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Yeni Zelanda Yatırım Vizesi Koşulları

Yeni Zelanda’da yatırım vizesine başvurmak için sağlık ve kişisel şartları yerine getirmek yeterlidir. Yatırımlarınızı başvuru yaptıktan sonra gerçekleştirmeniz gerekir. 3 yıl boyunca satış gerçekleşmezse oturma izni alma hakkına sahip olursunuz. 5 yıl yatırımınız ülkede değerlendirilmeye devam ederse vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Vatandaşlık başvurunuz onaylandığında ülkenin tüm sosyal haklarından özgürce yararlanabilirsiniz. Yeni Zelanda altın vize nedir, nasıl alınır? Uluslararası yatırımcıların ülkede yatırım yaparak ekonominin canlandırılmasını amaçlayan altın vize programı, karşılığında yatırımcılara oturma ve vatandaşlık hakkı sunmaktadır.

Oturma İznini Almak Altın Vize ile Daha Kolay

Yeni Zelanda hem sağlık hem de eğitim alanında çok gelişmiş bir ülkedir. Burada vatandaşlık almak istenler yatırımcı vizesi aracılığı ile daha kolay yoldan vatandaşlık kazanabilirler. Yeni Zelanda altın vize nedir, nasıl alınır? Minimum yatırım tutarı 10 milyon NZD olup, bu yatırımın en az 3 sene elde tutulması şarttır. 3 seneyi tamamlayan yatırımcılar oturma iznini alma hakkına da sahip olmaktadır. Bu hak, yatırımcının bakmakla zorunlu olduğu ailesi içinde geçerlidir.

Yatırımcı Vizesi ile Yeni Zelanda’da Konforlu Yaşam

Eğitim şartları üst seviyede bulunan Yeni Zelanda hayatınızı devam ettirmek için en avantajlı tercih olacaktır. Uluslararası yatırımcılar ülkenin belirlemiş olduğu şartlar sonucu oturum izni almaktadır. Yatırımın 5 sene boyunca satılmamış olması vatandaşlık başvurusu yapmanız için yeterlidir. Oturma izni için yapılması gereken yatırım tutarı minimum 1.900.000 dolar olarak belirlenmiştir. 

S.S.S

Herkes Yeni Zelanda’ya Altın Vize Başvurusu Yapabilir Mi?

Yeni Zelanda yatırımcı vize başvurusu yapma şartlarında en esnek davranan ülkeler arasındadır. Kişisel ve sağlık şartlarının yerine getirilmesi başvuru yapmanıza olanak sağlar.

Yeni Zelanda Yatırımcı Vizesi ile Vatandaşlık Veriyor Mu?

Yatırımcılar 3 senelik yatırım yaptıklarında ikamet hakkı, 5 senelik yatırım yaptıklarında ise vatandaşlık başvurusu yapma hakkına sahip olmaktadır.

Kaynak; https://notteglobal.com/tr/yeni-zelanda-altin-vize-nedir-nasil-alinir/

yeni zelanda altın vize yeni zelanda altın vizesi yeni zelanda vizesi nasıl alınır yeni zelandaaltın vize nedir yeni zelanda altın vize nasıl alınır