Yeni Zelanda'da Halk Maskesiz ve Mesafesiz Konserin Keyfini Çıkardı

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da 50 binden fazla kişi, maskesiz ve mesafesiz konserin keyfini çıkardı.

Yeni Zelanda'da 50 binden fazla katılımcı, Çin virüsü salgınının başından beri yapılan en büyük konserde maskesiz ve sosyal mesafesiz bir şekilde canlı müzikle eğlendi.

Auckland şehrindeki Eden Park stadında gerçekleşen konserde rock grubu Six60 sahne aldı. Biletler ise konser tarihinin günler öncesinden tükendi.

Herhangi bir salgın tedbirinin uygulanmadığı konserde, Yeni Zelanda halkı, ülkenin başarılı salgın yönetiminin meyvelerini topladı. Auckland Belediye Başkanı Phil Goff, yaptığı açıklamada "Şehrimiz dünyaya küresel bir pandeminin ortasında Auckland’da normale yakın bir hayat yaşayabildiğimizi gösterdi" ifadelerini kullandı.

Çin virüsü salgının başında hızlı hareket ederek sınırlarını kapatıp çok sıkı bir şekilde işleyen test ve takip sistemini hayata geçiren Yeni Zelanda, bu durumu nüfus yoğunluğunun az olması avantajıyla da harmanlayarak başarılı bir salgın yönetimi gerçekleştirdi.

yeni zelanda salgın pandemi maskesiz mesafesiz konser six60 rock grubu 50 bin kişi fazla izledi katılımcı müziksever keyfini çıkardı tadını çıkardı tedbirler önlemler salgın yönetimi auckland stad eden par