Yeni Zelanda'da Ülke Genelinde Karantina Başlatıldı

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da altı ay sonra ilk kez bir Çin Virüsü vakası görülmesinin ardından ülke genelinde karantina uygulaması başlatıldı.

Çin Virüsü salgını sırasında oldukça sıkı yasaklamalar ve kapatmalar uygulayan Yeni Zelanda'da 6 ay sonra ilk defa bir vakaya rastlandı.

Halka seslenen Başbakan Jacinde Ardern ise vakaya rastlanan Auckland'de bir hafta boyunca, Yeni Zelanda genelinde ise 3 gün sürecek bir karantina uygulaması başlatıldığını söyledi.

Vakanın Yeni Zelanda'nın en büyük şehri olan Auckland'de görüldüğü belirtilirken Sağlık Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "vakayla, ülke sınırları ve karantina uygulamaları arasında şimdilik bir bağ kurulamadığı" kaydedildi.

Pandemiye karşı en etkili yöntemin kararlı tedbirler ve erken müdahale olduğu belirtilen açıklamada "Söz konusu vaka hakkında daha fazla bilgi toplayacağız. Bu esnada Yeni Zelanda halkından sakin olmalarını, birbirlerine kibar davranmalarını ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini rica ediyoruz"  ifadelerine yer verildi.

Bunun yanında söz konusu vakanın 28 Şubat'tan beri ülkede rastlanan ilk Çin Virüsü vakası olduğu bildirildi.

Salgınla mücadelede başarılı ülkelerden biri olarak gösterilen Yeni Zelanda'da, 5 milyonluk nüfusuna rağmen toplamda 2 bin 926 vakaya rastlandı ve Çin Virüsü nedeniyle 26 kişi yaşamını yitirdi.

Yeni Zelanda'da Ülke Genelinde Karantina Başlatıldı