Yeni Zelanda'da Yerli Milletvekilinden Sert Tepki: Haka Dansı Yaptı

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da yerlilerin temsilcisi bir milletvekili, ırkçılığa karşı yerel dans hakadaki hünerlerini sergileyince dışarıya davet edildi.

Maorileri (Yeni Zelanda yerlileri) temsil eden partinin eş genel başkanı Rawiri Waititi, Meclisin bugünkü oturumunda, hükûmetin kendilerine yönelik sağlık hizmetlerini artırmasına tepki gösteren muhalefetin ırkçılık yaptığını savundu.

"Muhalefetin kullandığı dil ve üslup çok çirkin. Irkçılığı körüklüyor. Son iki haftadır Maorilere yönelik ırkçılık yapılıyor bu çatı altında. Bu sadece Maorileri incitmiyor. Bu kuruma da zarar veriyor" diyen Waititi’nin yerine oturması istendi.

Başkan Trevor Mallard’ın uyarısına kulak asmayan Waititi, Maorilerin yerel dansı hakadaki hünerlerini sergileyerek tepkisini gösterdi. Mallard, bunun üzerine Waititi'den salonu terk etmesini istedi. Ardından kendisi de Maori olan Yeşiller’in milletvekili Teanau Tuiono, Waititi’nin arkasından salonu terk etti.

Waititi, şubat ayında da kravat takmadığı, pounamou adlı yeşil taşın yer aldığı geleneksel kolyeyi taktığı için parlamentodan atılmıştı.

Yeni Zelanda Haka Dansı Maoriler Rawiri Waititi Irkçılık Trevor Mallard Yeşiller Teanau Tuiono