Yeniden Refah '6284'ün Kaldırılmasını Talep Etti, AKP 'Hiçbir Problem Yok' Dedi!

TAKİP ET

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, AKP'nin tüm taleplerini onayladıklarını ifade etti.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim işleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile birlikte geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek Cumhur İttifakı'na davet etti.

Bu ziyaretin ardından YRP'nin AKP'ye ilettiği talepler gündem oldu. Talepler şu şekilde: 

 LGBT dernekleri kapatılacak.

 6284 kalkacak.

 Süresiz nafaka kalkacak.

  Ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilecek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programında açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmelerde katılım için 30 madde ile ilgili açıklamada bulunan Aydal, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' yanıtı verildiğini söyledi.

Aydal'ın açıklamasına moderatör Par, "Bunun kaldırılmasını talep ettiğiniz için sizi eleştiriyorum, AK Parti bu maddeye de 'tamam' demiş olamaz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Aydal ise "Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi, bu iletilme esnasında da bütün bu maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan 'hiçbir problem yok' dendi" ifadelerini kullandı.

 

Yeniden Refah Partisi Doğan Aydal Cumhur İttifakı Fatih Erbakan Recep Tayyip Erdoğan