Yeniden Refah Partisi Ne Zaman Kuruldu? Genel Başkanı Kimdir?

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi ne zaman kuruldu? Partinin Genel Başkanı kim? Ne zaman, kimler tarafından kuruldu?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nı genişletme çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar neticesinde Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmelere AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın başında bulunduğu heyeti gönderen Erdoğan, Hüda Par ile anlaşma sağladı. 

Cumhur İttifakı'na katılmak için 30 maddelik şart sunan YRP'nin bu şartları son günlerde oldukça konuşuldu. Peki, Yeniden Refah Partisi ne zaman kuruldu? Partinin Genel Başkanı kim? Ne zaman, kimler tarafından kuruldu?

Yeniden Refah Partisi (YRP), Fatih Erbakan önderliğindeki Saadet Partisinden ayrılanlar tarafından kurulmuştur. Partinin kuruluş tarihi 23 Kasım 2018'dir. 

Yeniden Rafah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'de 81 il, 800 ilçede parti teşkilatları ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. 

Yeniden Refah Partisi İlk Mitingini Nerede Düzenledi?

Erbakan, 17 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen; 45 bin kişilik katılımla Türk siyasi tarihindeki en geniş katılımlı kongreleri arasında yer alan kongrede YRP Genel Başkanı seçilmiştir. Partisinin ilk mitingini ise 9 Şubat 2020 tarihinde Sakarya Demokrasi Meydanı'nda 'Kudüs Mitingi' olarak gerçekleştirmiştir.

Yeniden Refah Partisi'nin Kaç Üyesi Vardır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının son verilere göre, YRP'nin hali hazırda 269.391 üyesi bulunmaktadır.

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Merkezi Nerede?

Saadet Partisi'nin eski genel merkezi olan bina, Fatih Erbakan'ın açtığı dava soncunda Yeniden Refah Partisi'nin olmuştur. Adresi şu şekilde:

Balgat Mahallesi 1421. Sokak No:15 Balgat/Çankaya/ANKARA

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan