Yeniden Refah'ta Cumhur İttifakı Krizi: 8 Bin Kişi İstifa Etti, Salonlar Bomboş Kaldı

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması parti tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Partinin aday tanıtım toplantısında salonun yarısı boş kaldı. Parti yönetimi ise tabanını Erdoğan'a oy vermeye ikna edemiyor.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması parti tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Partinin aday tanıtım toplantısında salonun yarısı boş kaldı. Parti yönetimi ise tabanını Erdoğan’a oy vermeye ikna edemiyor.

Salonda coşku yoktu

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Yeniden Refah Partisi’nin aday tanıtım toplantısına katıldı. Öztürk, bugünkü yazısında, salonda coşku ve heyecan olmadığını belirtti. Öztürk, “Salona gelenlerde de coşku ve heyecan gözlenmiyordu. Sloganları da biraz zorla attırıyordu sunucu. En güçlü slogan ‘Mücahit Erbakan’ sloganıydı ve Rahmetli Erbakan’a atıftı bu.” dedi.

8 bin üye istifa etti

Öztürk, parti yönetiminin Cumhur İttifakı’na katılımı parti teşkilatına ve tabanına tam anlatmış ve ikna etmiş olmadığını da yazdı. Öztürk, “8 bin üyesi istifa etti. Teşkilatları protesto etti. Çok zorlandılar ve parti yönetiminin morali bozuldu.” diye ekledi.

Erdoğan’a oy verecekler mi?

Öztürk, ileriki günlerde milletvekili seçimi için çalışmaya motive olabileceklerini ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verirler mi çok emin olmadığını da ifade etti. Öztürk, “Belki Cumhurbaşkanlığı oy pusulasında başka alternatifleri olmadığından ‘kerhen’ oy verebilirler.” dedi.

yeniden refah partisi fatih erbakan 8 bin istifa cumhur ittifakı recep Tayyip Erdoğan