Yerel Seçimlerde İkametgah Değişikliği İçin Son Gün 1 Ekim

TAKİP ET

Türkiye, 31 Mart 2024'te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Yürürlükteki yasaya göre, seçimlerde oy kullanmak için seçim takviminin duyurulmasından üç ay önce adreslerin güncellenmesi gerekiyor. Buna göre, yerel seçimlerde adres değişikliği yapmak isteyenler 1 Ekim 2023'e kadar işlemlerini tamamlamak zorunda.

Türkiye, 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Yürürlükteki yasaya göre, seçimlerde oy kullanmak için seçim takviminin duyurulmasından üç ay önce adreslerin güncellenmesi gerekiyor. Buna göre, yerel seçimlerde adres değişikliği yapmak isteyenler 1 Ekim 2023’e kadar işlemlerini tamamlamak zorunda. 

Seçim takvimi, seçimlerden 90 gün önce başlayacak ve o tarih 1 Ocak 2024. Yerel seçimlerde farklı bir adreste oy kullanacak olan seçmenlerin de seçim takviminin başlangıcından üç ay önce adres değişikliğini yapmaları gerekiyor.

Yasa gereğince bu işlemleri yapmak için son tarih 1 Ekim 2023. Bu tarihten sonra yapılacak adres değişiklikleri, oy kullanma adresi olarak kabul edilmeyecek.

adres değişikliği seçim yerel seçim adres adres değişikliği tarih yerel seçim ikametgah