Yerli Otomobilin Motoru Alman'dı: Bataryası da Çinli Olacak

TAKİP ET

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun geliştirmekte olduğu elektrikli aracın bataryası için Çinli firmayla anlaşıldı.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli üretim otomobil olarak duyurduğu ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geliştirmekte olduğu elektrikli araç içindeki en temel bileşenlerden biri olan batarya için, dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden; Çinli firma Farasis'le anlaşıldı.

Şimdilik Yüzde 49 Yabancı Üretimi

Yerli üretim olarak tanıtılan TOGG arabalarının motorunun Alman, tasarımının İtalyan, şasisinin İngiliz yapımı olduğu bilinirken bu kez de arabanın bataryası için Çinli firma Farasis'le anlaşıldı. Böylece 'yerli üretim otomobilin' şimdilik yüzde 49'unun yabancı yapımı olacağı kesinleşti.

TOGG ve Farasis tarafından, Bilişim Vadisi’nde TOGG Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla imzalanan kapsamlı niyet mektubu sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada, Farasis ile birlikte geliştirilen batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretiminin yanında, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunacak stratejik ortaklık seçeceğinin de değerlendirildiği bildirildi.

Resmi Sitede Açıklandı

TOGG’un internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şu ifadelerine yer verildi:

"Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir

Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir."

yerli otomobil motoru alman bataryası çin yapımı çinli şirket ile anlaşıldı yerli otomobilin yarısı yabancı yapımı recep tayyip erdoğan togg yerli üretim araba batarya çinden gelecek yerli üretim aracın şasisi ingili