'Yerli ve Milli' AKP'nin Diyarbakır Adayından İtiraf: Devlet, Öcalan ile Sürekli Görüşüyor

TAKİP ET

AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, Medyascope'a verdiği röportajda İmralı'da Öcalan ile görüşme iddiasını, Kürtçü terör örgütü PKK'nın silahsızlanması gerekliliğini ve Kürt sorununun çözümüne dair görüşlerini paylaştı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, Medyascope’a verdiği röportajda İmralı’da Öcalan ile görüşme iddiasını, Kürtçü terör örgütü PKK’nın silahsızlanması gerekliliğini ve Kürt sorununun çözümüne dair görüşlerini paylaştı.

İmralı’da Görüşme İddiası

Seçim öncesi İmralı’ya heyet gönderildiği iddialarına değinen Ensarioğlu, devletin sürekli Kürtçü terör örgütünün elebaşı Öcalan’la görüştüğünü belirterek, “Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür.

Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ın rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” dedi.

 

galip ensarioğlu İmralı pkk kürtçü terör örgütü abdullah öcalan recep Tayyip Erdoğan