Yeşilada: Seçimi Hiçbir Şekilde Kazanamayacaklar

TAKİP ET

Ekonomist Atilla Yeşilada, çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Atilla Yeşilada'yı ağırlayan Sedef Kabaş programını, "Değerli izleyiciler, hepinize iyi akşamlar. Bugün çok özel bir konuğum var. Çok uzun zamandır kendisini konuk etmemiştim. Öyle her zaman her programa çıkan birisi değil ama Türkiye'nin en değerli ekonomistlerinden birisi. O yüzden kendisini burada ağırlamaktan ötürü mutluluk duyuyorum. Hoşgeldiniz Atilla Yeşilada" diyerek açtı.

Atilla Yeşilada "Sedef Hanım, bu iltifatlardan sonra çiçek göndereceğim bana bir konum atarsanız. Jübilemi yapıyorum artık. Size çok önem verdiğim, davadan asla kaçmadığınız için bir istisna yaptım. Bir daha artık başıma silah dayamazlarsa çıkmayacağım başka programlara. Çünkü benim görevim bitti, rakip oyuncu yerde, hakem 10 sayıyor. O yüzden daha fazla ekranları işgal etmenin bir anlamı kalmadı" deyince Kabaş "Neden görevinizin bittiğini söylediğinizi merak ediyorum. Açıklar mısınız?" diye sordu.

Bu Seçimi Hiçbir Şekilde Kazanamayacaklar

Atilla Yeşilada ise şu yanıtı verdi: "Belki Türk medyasında bilinmez benim birkaç kitabım daha var. Ben 2019 yılında 'Erdoğan sayesinde siyasi İslam'ın ebediyen tarihe karışacağını' söyledim ve siyasi İslam sayesinde hepimiz deist olduk. İkincisi, eğer bu pandemi araya girmeseydi Erdoğan rejimi zaten çökecekti. İki yıllık bir süre kazandılar. Ama artık bundan sonra seçimi hiçbir şekilde kazanamayacakları gibi bazı Stockholm sendromuna tutulmuş muhaliflerin korktuğu gibi yok ordu gelecekmiş yok SADAT yola çıkacakmış falan... Kusura bakmayın burası Sudan değil, böyle şeyler olmaz. O yüzden de paşa paşa ilk seçimde kaybedecek ve emekliye ayrılacak kendisi. Benim davam bu idi, şahsi olarak Erdoğan'a ya da AKP'ye karşı hiçbir düşmanlığım yok ama çektiğim son YouTube videosunda bunu anlattı. Burası gulugulu ekonomisi oldu. Birisi kalkıyor sabah, o sabah nasıl hissediyorsa ona göre bir şeyler emrediyor ve herkes de sessizce, kimse ağzını açma cesareti görmeden, 85 milyon kişi bir kişinin kaprisleriyle idare ediliyor. Beni en çok kızdıran bu."

Nasıl Bu Kadar Net Konuşabiliyorsunuz?

Yeşilada "Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz?" sorusuna ise anket sonuçları ile yanıt verdi. "Ben bütün yayımlanan anketleri alır ortalamasını çıkartırım. Yıl başından bu yana AKP ve MHP'nin oyları yüzde 8 düştü. Kararsızları dağıtmadan önce AKP'nin oyu yüzde 27, yüzde 16,5 civarında kararsız var. Ama anket şirketleri de bu kararsızlardan bıktı, ikinci üçüncü sorular vurarak temayüllerini anlamaya çalışıyor. Temayül anketlerine göre ise kararsızların çoğu AKP'den geliyor. Bunlar da AKP'ye oy vermezlerse Millet İttifakı'na oy vereceğini söylüyorlar. Bugün MetroPOLL bir tane daha yanıtladı. Türkiye ekonomisinin iyi yönetildiğini düşünenler yüzde 17 galiba. Karizma, ideoloji, bunlar palavra. Siyasetin tek bir temel prensibi vardır. Tencereyi kaynattığın kadar oy alırsın. Erdoğan tencere kaynatamadığı gibi 'Tencereyi kaynatamıyoruz' diyenleri azarlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

atilla Yeşilada Seçimi Hiçbir Şekilde Kazanamayacaklar Ben 2019 yılında Erdoğan sayesinde siyasi İslam'ın ebediyen tarihe karışacağını söyledim ve siyasi İslam sayesinde hepimiz deist olduk İkincisi e