Yeşiller Partisi Kurulamıyor: "Başvuru Alındı" Belgesi Bile Aylardır Yok

TAKİP ET

Yedi ay önce kuruluş evrakını İçişleri Bakanlığına teslim eden Yeşiller Partisi buna karşılık hâlâ başvurunun alındığına dair bir belge bekliyor. Başlatılan hukukî süreç neticesinde ise CİMER'den boş yanıt gönderildi.

Yeşiller Partisi'nin eşsözcüsü Emine Özkan, partinin "kurulamayış" macerasına ilişkin  İçişleri Bakanlığıyla yaşanan süreçten bahsetti. Partinin kuruluş evrakının, nerdeyse yedi ay önce İçişleri Bakanlığına teslim edildiğini söyleyen Özkan, aylar geçmesine rağmen Bakanlıktan "başvuru alındı" belgesi gönderilmediğini bildirdi.

Yeşiller Partisinin de bunun üzerine, siyasî olarak örgütlenme haklarına sahip çıkabilmek için geçen ay hukukî süreç başlattığını açıklayan Özkan bu süreci şu sözlerle anlattı:

"CİMER üzerinden yaptığımız bilgi edinme hakkı kapsamındaki başvurumuza dün, İçişleri Bakanlığından bir yanıt geldi. Fakat sorun şu ki gelen yanıt, sorduğumuz sorulara bir cevap niteliği taşımıyor. İçişleri Bakanlığı, Siyasî Partiler Yasası'ndaki maddeleri, artık neredeyse ezbere bildiğimiz o maddeleri alt alta sıralayarak bize bir cevap göndermiş. Ancak bizim alındı belgemiz nerede, buna ilişkin hiçbir bilgi yok. Ayrıca 30 günde gelmesi gereken cevap ayrıca 106 günde geldi."

 

Yeşiller partisi Emine Özkan alındı belgesi başvuru alındı belgesi CİMER içişleri bakanlığı siyasi partiler kanunu siyasi partiler yasası