Yetkin: Kılıçdaroğlu Kadınların Gönlünü Kazanmaya Çalışırken Erdoğan

TAKİP ET

Gazeteci yazar Murat Yetkin, muhalefet ve hükümetin kadınlara yönelik hamlelerini kıyasladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ün akşam evinden yeni bir video yayımlayarak eğer iktidara gelirlerse kadınlara "6 ayda 6 kolaylık" sağlama vaadi verdiğini hatırlatan Yetkin yazısında "Bu video aynı gün geleneksel İstanbul Maratonuna katılıp yukarıdaki fotoğrafı çektirmesinden sonra yayınlandı" dedi.7

"Kılıçdaroğlu’nun kadınlar için vaatleri, belli ki üzerinde çalışılmış maddelerden oluşuyor. Şimdi geleceğiz. Ama önce şu fotoğrafa bakalım" diyen Yetkin, "Göğüs numaralarını Nevşin Mengü deşifre etti zaten dün. Ekrem İmamoğlu 34, İstanbul’da kalıyor mu demek acaba? Kılıçdaroğlu 1923, Cumhuriyetin kuruluşu, geçmiş. Akşener 2023, yüzüncü yıl, gelecek" ifadelerini kullandı.

Dün koşulan 43. İstanbul Maratonu'nda çekilen o fotoğrafı değerlendiren Yetkin, "Ben bu noktada başka açıdan bakayım. CHP’nin İstanbul İl Örgütü bir kadına emanet; Canan Kaftancıoğlu kendisine 1919 göğüs numarası almış, Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi. Dilek İmamoğlu 1934: Mustafa Kemal Atatürk o tarihte kadınlara seçme ve seçilme hakkına öncülük etti. CHP’nin Kadın Kollarının başındaki Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka da orada. Akşener, Kaftancıoğlu, Nazlıaka..." dedi.

Muhalefetin vitrininde kadınların giderek daha da ön plana çıkmaya başladığını belirten Yetkin, "Bu fotoğrafta erkekten çok kadın siyasetçi var. Tempolu adımlarla yürürken adeta düşman çatlatmak ister gibiler. Muhalefet vitrininde kadınların öne çıkışı dikkat çekiyor" ifadelerini kullandı.

Akşener'in kadın haklarını müdafaa ederek oylarında belirgin artış görülen tek parti olduğunu belirten Yetkin yazısında "Bu tepkilerinin kadınların sempatisini kazandığına kendi sosyal çevremden de tanığım. Kılıçdaroğlu’nun kadınlar için altı vaadini Akşener ile Millet İttifakı içinde bir rekabet olarak görmek de mümkün; öyleyse bu kadınların kazanımları adına yapıcı bir rekabet sayılmalı" ifadelerine yer verdi.

Murat Yetkin'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

murat yetkin Kılıçdaroğlu Kadınların Gönlünü Kazanmaya Çalışırken Erdoğan