Yiğit Bulut Yeniden Sahnede: Ne Oldu Yani Türkiye'de Şirketler mi Battı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, temelsiz ve anlamsız açıklamalarıyla yeniden sahneye çıktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, ekonomi hakkında yaptığı temelsiz ve sorunlara çözüm olmayan açıklamalarıyla yeniden sahneye çıktı.

Habertürk'te katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de pazar gecesi başlayan ve etkisi halen devam eden kur dalgalanmalarıyla ilgili "Ne oldu Türkiye'de şirketler mi battı Pazar gecesi? Pazartesi sabahı itibariyle Türkiye'deki şirketlerin değeri mi düştü" şeklinde konuştu.

Yorumlarına devam eden Bulut, faiz hakkında da konuşarak "Faizi ne kadar aşağı çekebilirseniz enflasyonun da o kadar aşağı geldiğini göreceksiniz. Yüksek faiz yüksek enflasyonu getiriyor" ifadelerini kullandı.

Kurda yaşanan dalgalanmalara her zaman olduğu gibi 'spekülasyon' diyen Bulut, "Yurt dışı kaynaklı bir spekülasyon yapıldı. Kurda bir manipülasyon yapıldı. Kavcıoğlu, bu sabah yaptığımız konuşmada da çok net ifade etti. Herhangi bir olağanüstü toplantı yapılmayacak. Faizin 5 puan 10 puan aşağı çekileceğini iddia edenler var. Bu tamamen yalandır. Bakanımız herhangi bir olağanüstü toplantı yapılmayacağını teyit etti" dedi.

Merkez Bankası döviz rezervleri konusuna da değinen Bulut, "Rezerv iddiaları hakkında bazı konular var. Her türlü eleştiriyi kabul ediyoruz ancak yalan söylemesinler. Türkiye'nin brüt rezervi 135 milyar dolara çıktı. Hiçbir zaman 128 milyar dolarlık satılabilir rezerv olmadı" diyerek durumu iyice karmaşık bir hale soktu.

 

yiğit bulut erdoğan cumhurbaşkanı başdanışmanı sahnede yeniden çıktı geldi ne oldu yani şirketler mi battı habertürk konuşma açıklama döviz rezerv pazar pazartesi yorum anlamsız temelsiz manipülasyon