'Yıkın Heykellerimi Şiirini Okumak Suçsa Hepimiz Suçluyuz'

TAKİP ET

"Yıkın Heykellerimi" şiirini okuduğu için açığa alınan öğretmenle ilgili olarak Eğitim-İş Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, TamgaTürk'e konuştu.

Serap öğretmen, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Gaziantep Şehitkamil Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulu'nda düzenlenen törende Şair Süleyman Apaydın'ın "Yıkın Heykellerimi" şiirini okumuş, mürtecilerin bundan rahatsız olması üzerine açığa alınmıştı.

Gaziantep Valiliği önünde bugün düzenlenen protestoya Eğitim-İş, CHP, TKP, KESK, Gaziantep Barosu ve ADD destek verdi.

Hüda-Par Hedef Gösterdi

Süreci TamgaTürk'e değerlendiren Eğitim-İş Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, "İşin özüne baktığımız zaman, öğretmenimiz bu şiiri okuyor. Bir müdür yardımcısı da töreni çekiyor. Başka bir müdür yardımcısı ise bu görüntüyü alarak servis ediyor. Servis ettiği yerlerden birisi Hüda-Par'ın yayın organı. Hüda-Par'dan dinimize saldırı var şeklinde bir tivit atılıyor. Vali Bey de dinimize saldırı yapamaz, kimsenin haddi değildir diyerek öğretmenimize soruşturma başlatıyor. Okul müdürü geçen Cuma günü açığa alınıyor. Şiiri okuyan öğretmenimiz de dün açığa alındı. Biz Eğitim-İş olarak sürecin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

"İşi Geren Valilik Tiviti Oldu"

Şiirin hiçbir şekilde yasaklı olmadığını, Vali'nin tivitinin süreci gerdiğini aktaran Arpat, "O şiir MEB’in hiçbir alanında yasaklı bir şiir değildir. Hukuki bir yasaklama yoktur. Türkiye’de hala birçok yerde okunan bir şiirdir. Kimsenin hassasiyetine dokunan bir şiir değildir. İşi geren kısım Valiliğin tiviti oldu. Valilik karar verici son noktadır. Valilik şunu diyebilirdi 'Soruşturma açılmıştır, takipçisi olacağız'. Elbette biz soruşturmanın açılmasına karşı değiliz, yasal süreç neyse o olurdu. Bizim itirazımız öğretmenimizin hedef gösterilmesine." dedi.

"Suçsa Hepimiz Suçluyuz"

Konunun Meclis'te de gündeme getirileceğini belirten Arpat, "Bu konu Meclis'te de gündeme geldi. CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmaz Kaya ve İrfan Kaplan süreci takip ediyor. Soru önergesi verecekler. Meclis’te şiiri okuyacaklar. Şiirden bir dörtlüğü tören alanında biz de okuduk. Suçsa biz hepimiz suçluyuz." şeklinde konuştu.

Görevden alınan öğretmenin ve okul müdürünün iadesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Arpat, "İl Milli Eğitim Müdürü ile de görüştük. Bir an önce soruştumanın gerçekleştirilip üyemiz olan öğretmen ve haksız yere görevden alınan okul müdürünün göreve iade edilmesinin doğru olacağını söyledik." dedi.

"Valilik Makamının Atmaması Gereken Bir Tivitti"

Gaziantep Valisi'nin konuya ilişkin tivitine değinen Arpat, "Vali bey bazı örgütlerin etkisinde mi kaldı yoksa onlara şirin mi gözükmek istedi bilemiyoruz. Valilik makamının atmaması gerekn bir tivitti. Siz bir suç işlemiş ya da suçsuz olabilirsiniz, Vali Bey sizin peşinen suçlu ya da suçsuz olduğunuzu söylemeyez. Bu konuda soruşturma açılmıştır diyebilir, artık bundan sonrası ilgili makamların işidir diyebilir. Bir yargı ortaya koyamaz, bu herkesi rahatsız eder." ifadelerini kullandı.

 

yıkın heykellerimi şiir 10 kasım gaziantep açığa alınma ali arpat suç gaziantep valiliği tivit