Yılbaşından Bu Yana 30 Bin Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

TAKİP ET

Göç İdaresi Başkanlığı, yılın ilk üç ayında 30 bin 527 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı, yılın ilk üç ayında 30 bin 527 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göçle mücadele ve sınır dışı işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Buna göre, 8-12 Nisan tarihlerinde Ağrı, Erzurum ve Iğdır’dan gerçekleştirilen toplam 5 charter (özel uçuş) ile 958 Afganistan uyruklu göçmen sınır dışı edildi.

Başkanlık, yılbaşından bu yana Afganistan’a düzenlenen charter seferi sayısının 20’ye ulaştığını belirtti. Bu seferlerle birlikte, 3 bin 277 Afganistan uyruklu göçmenin ülkesine dönüşü sağlandı.

Tarifeli seferlerle de sınır dışı işlemleri yapıldı

Göç İdaresi Başkanlığı, tarifeli seferlerle de düzensiz göçmenlerin sınır dışı edildiğini kaydetti. Buna göre, yılbaşından bu yana tarifeli seferlerle 6 bin 984 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 10 bin 261 yabancının ülkelerine dönüşü sağlandı.

Başkanlık, böylece yılbaşından bu yana tüm uyruklardan sınır dışı edilen göçmen sayısının 30 bin 527’ye ulaştığını açıkladı. Ayrıca 18 bin 20 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Geçen yıl 124 bin düzensiz göçmen sınır dışı edilmişti

Göç İdaresi Başkanlığı, geçen yıl da düzensiz göçle mücadele kapsamında çok sayıda sınır dışı işlemi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Buna göre, geçen yıl 235’i Afganistan’a, 2’si de Pakistan’a olmak üzere toplam 237 charter seferinin yanı sıra düzenlenen tarifeli uçuşlarla toplam 124 bin 441 düzensiz göçmen sınır dışı edilmişti.

Başkanlık, Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde düzensiz göçe karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

göç idaresi genel müdürlüğü düzensiz göçmen Afgan kaçak Sığınmacı