Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencilerinden 'İstanbul Sözleşmesi' Fotoğrafı Nedeniyle Dersten Atılan Öğrenciye Destek

TAKİP ET

Çevrimiçi derse 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' amblemi ile katılan bir öğrencinin, öğretim görevlisi tarafından dersten atılmasına diğer öğrenciler tarafından tepki geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde geçtiğimiz gün çevrimiçi yapılan bir derse 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!' amblemi bulunan profil fotoğrafıyla katılan bir öğrenci, öğretim görevlisi Nurullah Arvas tarafından dersten atılmıştı.

Olayın duyulmasının ardından Ögr. Gör. Nurullah Arvas'ın moderatör olarak katıldığı konferansa, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri profillerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!' amblemleri ve hashtagleri ile katıldılar.

Konferansın yazılı sohbet kısmından da protestolarını dile getiren öğrencilerin, bu hareketlerinin ardından sohbete erişimleri engellendi. Bunun üzerine öğrencilerin ''İstanbul Sözleşmesi Yaşatır'' sloganları ile sözlü protesto yapmasıyla etkinlik apar topar sonlandırıldı.

yıldız teknik üniversitesi destek öğrenci öğrenciler istanbul sözleşmesi yaşatır profil fotoğrafı amblem dersten atılan araştırma görevlisi nurullah arvas protesto konferans bağlantı online ders çevrimiçi