Yılın En Güzel Spor Otomobili: Maserati MC20

TAKİP ET

Maserati'nin yeni nesil spor otomobili MC20, Paris'te düzenlenen Uluslararası Otomobil Festivali'nde "Yılın En Güzel Spor Otomobili" ödülünü kazandı.

Paris'te düzenlenen Uluslararası Otomobil Festivali'nde dikkatleri üzerine çeken Maserati'nin yeni nesil spor otomobili MC20, 2021 Yılının En Güzel Spor Otomobili ünvanına layık görüldü. Bu yıl online olarak 36'ncısı düzenlenen Uluslararası Otomobil Festivali'nde ödül kazanan MC20, geçtiğimiz Eylül ayında Modena'da dünyaya tanıtılmıştı. Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse, ödül hakkında yaptığı açıklamada "Maserati’nin tarihinde yeni bir sayfa açan MC20’yi yaratan, bu eşsiz projeye yürekten bağlılık gösteren ekibin emeklerini takdir eden bu önemli ödülü almış olmaktan ötürü onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Tasarım, performans ve yeni nesil teknolojileri ile öne çıkan MC20, dikey konumlandırılmış farlarıyla dikkat çekiyor. Yatay konumlandırılmış arka farları ve kanat tipi kapılarıyla da güzel bir tasarım sergilenmiş. Arka aksın önüne yerleştirilmiş V6 Nettuno motorunda 630 HP güç ve 729NM tork üretiyor. Öte yandan araç, 0-100 km hızlanmasını 2.9 saniye, 0-200 km hızlanmasını ise 8.8 saniyede tamamlıyor. Aracın maksimum sürati ise 325 km/saatin üzerinde. 

maserati mc20 teknik özellikler tasarım ödül paris otomobil festival