'Yılın Köşe Yazarı' Abdülkadir Selvi, Devlet Bahçeli'nin Öfkesi Sonrası Köşesinden Savunma Verdi

TAKİP ET

Erdoğan'ın elinden "Yılın Köşe Yazarı" ödülü alan canlı yayın suflecisi Abdülkadir Selvi, Devlet Bahçeli'nin tepkisine yanıt gibi bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan'ın elinden "Yılık Köşe Yazarı" ödülü alan canlı yayın suflecisi Abdülkadir Selvi, Hürriyet'te yayımlanan köşe yazısında Erdoğan'ın 2023 seçimlerine kanalize olduğunu, kendisinin de bu yüzden sürekli 2023 seçimlerine ilişkin yazılar yazdığını belirtti.

"Zaman zaman kendime, “Neden hep 2023 seçimlerini yazıyorsun?” sorusunu yöneltiyorum. Ama liderler beni yanıltmıyor. Her gün bir parti genel başkanından 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirme geliyor. Meslektaşlarımız bulduğu her lidere 2023 seçimleri ve cumhurbaşkanı adaylığı konusunu soruyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 'Unutmayınız bu mesele ne Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir, ne de başka bir kısır hesap meselesidir. 2023, Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür' dedi" diyen Selvi, Erdoğan'ın 2023 seçimlerini "hayati bir sınama" olarak gördüğünü kaydetti.

"Sadece Erdoğan değil, muhalefet liderleri de öyle görmüyor mu?" diyen Selvi, "Türkiye ya 90’ların Türkiye’si olacak ya da yeni Türkiye olarak tarihi yürüyüşünü sürdürecek. Kavganın özünde bu yatıyor" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli Ne Demişti?

Devlet Bahçeli dün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla sürekli olarak Millet İttifakı adayının konuşulmasına tepki göstermiş ve "'O mu olacak? Bu mu olacak? Şu mu olacak?' sorularına cevap arayan gafillerin akıl hocaları boşa düşmüşlerdir. Kuklacıya değil de kuklaya baktırmak için kuyruğa giren bozuk zihniyetler yaş tahtaya basmışlardır. Siyasi kalpazanlar ve milli irade kaçkınları suçüstü basılmıştır" demiş, "Zillet ittifakı bir strateji kapsamında aday tartışmasını hem yapıyor hem de yaptırıyorken Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Bayağı dedikoduların hepsi bühtan ve beyhudedir. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, seçimin ne zaman yapılacağı da bilinmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Abdülkadir Selvi'nin Millet İttifakı'nın Adayı İle İlgili Sürekli Yayımladığı Köşe Yazıları

Abdülkadir Selvi Eylül ayının başından bu yana yazdığı 11 yazısından 6'sını Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına ayırmıştı.

Devlet Bahçeli'nin tepkisinin ardından Selvi'nin savunma niteliğinde bir yazı kaleme alması, MHP liderinin tepkisini çeken medya figürleri arasında yer aldığı iddialarını güçlendirdi.

Yılın Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi Devlet Bahçeli'nin Öfkesi Sonrası Köşesinden Savunma Verdi