Yıllarca Süren İstismarıyla Emre Yıldır'ı İntihara Sürükleyen Akraba: Tecavüz Etmedim, Masaj Yaptım

TAKİP ET

Emre Yıldır'a 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismarda bulunan ve intihar etmesine sebep olan akrabası Vedat Tarhan'ın savcılıkta verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Emre Yıldır, 2002-2003 yılları arasında evlerinde kalan akrabası Vedat Tarhan'ın istismarına maruz kaldı. 9 yaşında başlayan istismar, Yıldır 18 yaşına gelene kadar sürdü. Yıldır olayı ailesine anlattıktan bir ay sonra 15'inci kattaki evinin penceresinden aşağı atlayarak intihar etti. 

İntihar etmeden önce Tarhan ile olan bir görüşmesini kaydeden Yıldır'ın görüşmeye ait ses kaydıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, ancak dilekçenin Yıldır intihar edene kadar işleme koyulmadığı öğrenildi.

Ses Kaydında İtiraf Etti

İnitharın ardından Emre Yıldır'ın ailesi, akrabaları olan Vedat Tarhan hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ailenin savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"2002-2003 yıllarında çalışma amacıyla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine göç eden 68 yaşındaki Vedat Tarhan, akrabalık sebebiyle Yıldır ailesinin yanına yerleşti. İlerleyen dönemde Tarhan, gece herkes uyuduğunda o zaman 9 yaşında olan Ahmet Emre Yıldır'ın yattığı çekyatta yanına sokularak cinsel istismarda bulunmaya başladı. Sonraki zamanlarda eylemlerini arttıran Tarhan, farklı yöntemlerle istismarlarına devam etti. Yaklaşık 1 yıl süren istismarlar Tarhan'ın iş nedeniyle Çorlu'daki işinden ayrılması ile sona erdi. Tarhan, yaz aylarında ailesiyle birlikte Yeniçiftlik'teki yazlıklarına geldiğinde, Yıldır'a yönelik cinsel istismar içerikli hareketlerine devam etti. Yıldır, ailesiyle birlikte Tarhan'ın Enez'deki yazlığına gittiklerinde cinsel istismar içerikli istismar eylemlerine maruz kaldı. Ancak korktuğu için bu durumdan kimseye bahsedemedi. Tarhan'ın cinsel istismar içerikli eylemleri Yıldır 18 yaşına gelene kadar devam etti. Yıldır, 2011-2012 yıllarında Trakya Üniversitesi'nde okuyorken, Tarhan'ın tehdidiyle Kemalköy'deki evine gitti ve burada rızası olmadan cinsel ilişkiye girildi. Ardından askere giden Yıldır, psikolojik sorunlar yaşayınca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. 9 yaşından beri yaşadıklarını ailesine anlatma kararı alan Yıldır, yaşadıklarını ailesine anlattı. Tarhan ile yüzleşmek ve elinde delil olmasını isteyen Yıldır, ablalarıyla birlikte Edirne'ye geldi. Ardından ablalarının yanından ayrılan Yıldır, Tarhan'ın yanına giderek yaptıkları görüşmeyi ses kaydına aldı. Tarhan, bahsi geçen ses kaydında işlediği tüm suçlara ilişkin tüm olayları itiraf etti."

Suçlamaları Kabul Etmedi

8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen ilk duruşmaya tutuklu yargılanan ancak sonrasında  'kaçma ve delilleri karatma şüphesi bulunmayışı' nedeniyle tahliye edilen Tarhan'ın ifadesine ulaşıldı.

İntiharın ardından harekete geçen Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadede Tarhan'ın suçlamaları reddederek, "Sadece o gün ve ertesi gün Emre'ye masaj yaptım" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

emre yıldır masaj tecavüz vedat tarhan intihar çorlu