Yıllardır PKK ile Mücadele Eden Ulupamir Şimdi HES'e Direniyor

TAKİP ET

Neredeyse yarım asırdır Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir'de yaşayan Kırgızlar, bölgeye yapılması planlanan hidroelektrik santrali nedeniyle büyük bir tehditle karşı karşıya kaldı.

Neredeyse yarım asırdır Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir'de yaşayan Kırgızlar, bölgeye yapılması planlanan hidroelektrik santrali nedeniyle büyük bir tehditle karşı karşıya kaldı.Ulupamir'e HES yapılması tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşanacak doğal tahribat neticesinde topraklarını terk etmeye zorlanması anlamına geliyor.

Ulupamirli Kırgızlar ve direnişlerine destek veren birçok vatandaş, bölgeye HES inşa edilmesine karşı çıkarak yöneticilere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öte yandan yıllardır Kürtçü terör örgütü PKK'ya karşı Türk ordusuyla omuz omuza mücadele eden Kırgızlar, terör örgütü tarafından da Ulupamir'den çıkarılmak isteniyordu. PKK, bu yolla bölgedeki en büyük direnişi kırmayı hedefliyor. Terörün onlarca yıldır ulaşamadığı hedefine HES inşa ederek devlet eliyle ulaştırılacak olması sosyal medyada büyük tepki topluyor, binlerce kullanıcı acı duruma isyan ediyor.

Erciş HES Hidroelektrik santrali Kırgız pkk Ulupamir van