Yılmaz Özdil'den AKP'li İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya: Habur Rezaletinin, 'Açılımcı Valisi' Ali Yerlikaya'ydı

TAKİP ET

Yılmaz Özdil, AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı 'Habur Rezaleti' üzerinden eleştirdi. Özdil, ayrıca Özgür Özel'in Kürtçü Pervin Chakar ile verdiği pozu da eleştirdi.

Gazeteci Yılmaz Özdil, yayınında önce AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı daha sonra da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirdi.

'Habur Rezaletinin Valisi Ali Yerlikaya'ydı'

Özdil, 'Habur Rezaleti'ni hatırlatarak dönemin Şırnak Valisi'nin Ali Yerlikaya olduğunu hatırlatarak, Yerlikaya'nın şehitler için yayınladığı mesajı üzerinden eleştirdi. 

Yerlikaya'nın şehitler için yayınladığı mesajı okuyarak; ''Bu çocuklarımızı şehit eden Irak'ın kuzeyindeki bölücü örgüt mensuplarını Habur'da törenle karşılayan 'açılımcı vali' kimdi?''

''Özgür Özel'in Operacının Elini Öpme Fotoğrafını Seçim Afişi Yapacaklar' Demiştim'

Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Özür Özel'İn, Kürtçü Pervin Chakar'ın elini öperek verdiği pozu eleştirdi. 

Kürtçülük Sevdası Türkiye'yi Esir Aldı: Özgür Özel, Kürtçü Pervin Chakar'la Pozunu Savundu

Özdil, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden DEM(HDP) ile bağdaştırılmasının, Özel ile kırılma fırsatının doğduğunu ancak Özel'in bu fırsatı değerlendiremediğini söyledi. Özdil, ''Ben o günlerde dilim döndüğünce anlatmaya gayret etmiştim 'Operacının elini öpme fotoğrafını seçim afişi yapacaklar, AKP bunu kullanacak' demiştim. CHP'li belediye başkan adaylarının rakibi, AKP belediye başkan adayları olmayacak. Maalesef o operacı fotoğrafı olacak''

Yılmaz Özdil Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı Özgür Özel Habur Rezaleti Pervin Chakar