Yılmaz Özdil: Tehditler Alıyorum Ama Silah Ruhsatı Vermiyorlar

TAKİP ET

Yılmaz Özdil, tehditler almasına rağmen kendisine silah ruhsatı verilmediğini açıkladı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, Nokta TV'de Ezgi Yeşitepe tarafından hazırlanan programında yaptığı açıklamalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Soylu için "Ne kadar şantajcı gazeteci varsa hepsine polis koruması verdi" diyen Özdil, kendisine silah ruhsatı verilmediğini söyledi.

"Beni hem yandaş medya hem de Soylu’nun bizzat kendisi hedef gösteriyor ama silah ruhsatı alamıyorum. Biz evelallah kendimizi koruruz sorun yok ama bir hukuki hakkı ortaya koymaya çalışıyorum" diyen Özdil, "Siz Türkiye’de ne kadar ahlaksız gazeteci varsa nerdeyse polis koruması vermişsiniz, bellerine ruhsatlı silah koymuşsunuz… Biz hukuki hakkımızı istiyoruz ama senin Valin bunu engelliyor. Neden? Canları öyle istediği için. Böyle ülkenin İçişleri Bakanı, ilk sandıkta bu halktan mutlaka bahsettiği gibi cevabını alacak. Bizim herhangi bir korkumuz yok" ifadelerini kullandı.

Soylu'yu sert sözlerle tenkit eden Özdil, "Bir tane canımız var olsa da olur olmasa da olur. Ama sen çantacı gazetecilerin hamisi, İçişleri Bakanısın. Oligarklara, mafyaya koruma veren İçişleri Bakanısın. Ben bu ülkede kırmızı ışıkta bile geçmeyen bir yurttaşım. Sen sırf beni sevmediğin için koruma vermiyorsun. Terör örgütleri suikast ile ölüm ile tehdit ediyorlar, bizi hedef gösteriyorlar. Bizim dirimizi değil ölümüzü tehdit ediyorlar. Ama sen benim hukuki haklarımı gasp eden bir İçişleri Bakanısın" şeklinde konuştu.

Daha önce saldırıya uğrayarak ölümden dönen Selçuk Özdağ, TamgaTürk'e yaptığı açıklamada kendisine yapılan saldırıdan önce bir buçuk yıl boyunca silah ruhsatı için talepte bulunmasına rağmen kabul edilmediğini, saldırıya uğradığı gün akşam saat 17.00'de ruhsatının çıktığını söylemişti.

TamgaTürk'ün "'Tek Adamın Türkiyesi'nde Siyasi Terör Rüzgarı-Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ İle Röportaj" adlı dosya haberini okumak için tıklayınız.

Yılmaz Özdil Tehditler Alıyorum Ama Silah Ruhsatı Vermiyorlar