YKS'de Her Zamanki Görüntüler: Sınava Geç Kalanlar İçeri Alınmadı

TAKİP ET

YKS'nin ilk ayağı olan TYT saat 10.15'te başladı. Okullara girişler saat 10.00'da kapatılırken bazı öğrenciler sınava yetişemedi.

Bahçelievler Mehmet Akif Çok Programlı Lisesi'nde bir öğrenci, 5 dakika geç kaldı. Bunun üzerine görevliler öğrenciyi içeriye alamayacaklarını bildirdi.

Bir süre içeri girmek için görevlilerle tartışan öğrenci, kapı kapanınca dışarıda kaldı. Görevlilerin içeri girmesini fırsat bilen genç, demir kapının üzerinden atlayarak okula girdi.


Kimliksiz Gelen Oldu


Avcılar'da 3 aday geç kaldığı, 1 aday kimliksiz ve 1 aday da geçerli kimliği olmadığı için sınava giremedi.

Avcılar'daki Sabancı 50'nci Yıl Anadolu Lisesi'ndeki sınava kapılar kapandıktan sonra gelen ve içeri alınmayan bir aday "Üniversiteyi bitirmiştim, ikinci kez denemek istemiştim" derken, sınav salonuna kadar giden ancak üzerinde hiçbir kimlik bulunmayan bir kadın ile üzerinde TC kimlik numarası bulunmadığı için kabul edilmeyen eski ehliyetle gelen bir erkek aday salondan çıkarıldı. 


1 Dakika İle Kaçırdı


Diyarbakır'da da sabah sınav yerine gelen bir öğrenci, görevlinin kimliğini sormasıyla unuttuğunu ve almak için eve gittiğini belirtti.

Taksiye atlayıp gelen öğrenci, kapının kapanmasıyla sınavı 1 dakika ile kaçırdı. Okul önünde bulunan ailelerin de desteğiyle kapının çalınmasına rağmen görevliler kapıyı açmadı.


Okulu Karıştırdılar


Samsun'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na(YKS) girecek olan öğrenciler, yine 19 Mayıs ilçesindeki lise ile Samsun merkezindeki liseyi karıştırdılar.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan "19 Mayıs Lisesi" ile 19 Mayıs ilçesinde bulunan "19 Mayıs Anadolu Lisesi", çok sayıda öğrenci tarafından karıştırıldı.



19 Mayıs ilçesi yerine İlkadım’daki 19 Mayıs Lisesi’ne gelen öğrenciler büyük şok yaşadı. Yanlış okula erken gelen öğrenciler, 40 km uzaklıktaki ilçeye araçlarla yetiştirilmeye çalışıldı.

yks tyt tytye geç kaldılar sınava geç kaldılar