YÖK Başkanı Türkiye'deki Yabancı Uyruklu Öğrencileri Savundu: Uluslararası Öğrencilerimize Sahip Çıkın

TAKİP ET

YÖK Başkanı Erol Özvar son günlerde gündeme gelen üniversitelerdeki yabancı uyruklu öğrenci sayılarının artmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'deki üniversitelerde her geçen gün artmaya başlayan yabancı uyruklu öğrencilerin gündeme gelmesine YÖK Başkanı tepki gösterdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrencilerin üniversite yönetimi tarafından kayırılması ve gündeme gelen bulaşıcı hastalık haberlerinden sonra, Bolu'da da yabancı uyruklu öğrenci popülasyonunun üniversite rektörlüğünce arttırılmak istenmesinin ardından tartışmalara neden olan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında konuştu.

'Irkçı Yaklaşımlara İzin Veremeyiz'

Türkiye'de, farklı illerdeki üniversitelerde Türk öğrencilerden çok, büyük bir kısmı Afganistan uyruklu yabancı öğrencilerin bulunuyor olmasından duyulan rahatsızlığı 'ırkçılık' olarak nitelendiren Erol Özvar, YÖK'ün stratejik hedeflerinden birinin de yükseköğretimde uluslararasılaşma olduğunu, bu hedefin Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Planları içinde de yer aldığını ifade ederek "Bu bakımdan uluslararası öğrenciler konusuna, bir düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmak yanlış bir tutumdur." dedi.

 

yök başkanı uluslararası öğrenci yabancı uyruklu öğrenci ırkçılık erol özvar