Yoksul Semtlerde Madde Kullanımı Giderek Artıyor

TAKİP ET

SODEV tarafından Bağcılar ve Sultanbeyli bölgesinde yapılan çalışma sonucu hazırlanan 'Yoksul Semtlerde Madde Kullanımının Yaygınlaşması Raporu'nda madde kullanımıyla ilgili bilgiler verildi.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından hazırlanan “Yoksul Semtlerde Madde Kullanımının Yaygınlaşması Raporu” kamuoyu ile paylaşıldı.

SODEV tarafından hazırlanan raporda İstanbul’un Bağcılar ve Sultanbeyli ilçelerinde yaşayan anne, baba, genç erkek ve genç kadınlarla yapılan focus grup görüşmelerinde gençlerden ve ailelerden son derece çarpıcı bilgiler alındı.

Araştırmaya katılan ailelerin %51,8’i yaşadıkları bölgede uyuşturucu bağımlılığı sorunu olduğunu belirtirken, madde bağımlılığı sorununun başlıca nedeni olarak aile içi iletişimsizlik ve sevgisizlik gösterildi.

Araştırmada, bu ilçelerde yaşayan gençlerin ve ailelerinin madde kullanımına dair birçok bilgiye hakim olduğu , uyuşturucu maddelerin alt ve üst fiyat limitleri, nerelerden temin edilebileceği, satışların nerelerde ve hangi yöntemlerle yapıldığı gibi pek çok bilginin ailelerin çoğu tarafından bilindiği tespit edildi.

Değerlendirme kısmında yer alan bir kısımda, “Bazı aileler kentlerdeki madde kullanımının yaygınlığından dolayı çocuğu sadece sigara içiyorsa buna sevinir hale geldiklerini paylaşmakta. Önlem olarak talepleri ise cezaların artırılması, denetimlerin sıklaştırılması, gençlere daha fazla spor imkanının yaratılması ve özellikle sorunlu okullarda güvenlik görevlendirilmesinin yapılmasıdır. Bazı orta ve orta üstü gelir grubundaki aileler yaşamlarındaki diğer alanlardan fedakarlık ederek sadece kapıda özel güvenlik var diye çocuklarını özel okullara gönderdiklerini belirtmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

SODEV madde kullanımı yoksul semt bağcılar istanbul sultanbeyli