YÖK'ten Yeni Düzenleme: Asgari Puan Şartı 85'e Yükseltildi

TAKİP ET

YÖK, 'yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki' öğretim görevlisi kadroları ile 'yabancı dil dersi veren öğretim görevlisi' kadroları için geçerli olan asgari puanı 85'e yükseltti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YÖK'ün tespitleri ve öğrencilerin talepleri üzerine düzenleme yapıldığını duyurarak 'yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki' öğretim görevlisi kadroları ile 'yabancı dil dersi veren öğretim görevlisi' kadrolarına atanmak için aranan asgari puan şartının 85'e yükseltildiğini açıkladı.

Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelikte de araştırma üniversitelerinin YÖK tarafından belirlenecek 'öncelikli alan araştırma görevlisi seçiminde', ALES ve yabancı dil merkezi sınav puanları gibi nesnel kriterlerin belirleyici etkisi artırıldı.

Ayrıca ön değerlendirme sonucunda, sınava çağrılacak aday sayısı, ilan edilen kadronun 10 katıyken, bu sayı üniversiteler için üç katını geçemeyecek şekilde belirlendi.

Akademide Liyakat ve Fırsat Eşitliği

Konu hakkında açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ''Yeni YÖK olarak hayata geçirdiğimiz 'YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi'nin tanıtım toplantısında, bazı akademik kadro alımlarında yaşanan durumlardan rahatsız olduğumuzu ve bunları engellemeye yönelik düzenlemeler yapacağımızı ifade etmiş idik. Akabinde kişilerin yaptıkları tezlerin ilanda özel şart olarak konulamayacağına dair düzenleme yaptık. Bugün yayımlanan değişikliklerimiz de akademimizde 'liyakat ve fırsat eşitliğini' artırma çabamızın devamı niteliğindedir. Bu istikamette düzenlemelerimiz devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

yök yüksek öğretim kurulu asgari puan yabncı dil hoca 85