Yolsuzluğa Karşı Çıkan MHP'li Belediye Meclis Üyesi 'İttifaka Zarar Veriyorsun' Denilerek İstifa 'Ettirildi'

TAKİP ET

Kırıkkale Belediyesi'nde yolsuzluğa karşı çıkan MHP'li Belediye Meclis üyesi istifa ettirildi.

SÖZCÜ'den Müslüm Evci'nin haberine göre AKP'li Kırıkkale Belediyesi, bedeli EDS gelirlerinden ödenecek şekilde asfalt çalışması, kaldırım yapımı, otobüs ve iş makinası alımı ve yaya geçidi çizimi gibi işlerin aralarında bulunduğu birçok kalem içeren bir ihale düzenledi.

AKP'li belediyelerin "çok sevdiği" 21/b yöntemiyle davetiye usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi 450 milyon lira karşılığında ASELSAN aldı.

İhalenin 21/b şartlarını taşımadığını belirten MHP'li Kırıkkale Belediye Meclis üyesi Murat Tanır, ihalenin teslim olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi talebiyle İhale Komisyonu'na itiraz etti.

Murat Tanır'ın Kırıkkale Belediyesi İhale Komisyonu'na sunduğu itiraz dilekçesinde "Belediyemiz tarafından 31.08.2021 tarihinde yapılan EDS ve ekleri konulu ihale, hem ihale tekniği (4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 21/B maddesi) hem de ihale içeriği (aynı ihalede mal alımı, yapım işi ve hizmet alımı bulunmaktadır) açısından hukuka aykırı olduğundan, kamu yararı ve belediyemiz menfaati açısından iptal edilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

İtirazını bir açıklama ile kamuoyuna duyuran Tanır, olumsuz yanıt alması halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Cumhur İttifakı'na Zarar Verdiğim İçin İstifam İstendi

Söz konusu itirazı Komisyon'a sunduktan sonra MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile görüşen Tanır, "İhaleye itiraz etmemin ardından İl Başkanımız Erdal Baloğlu ile parti binamızda bir görüşme gerçekleştirdik. İl başkanımız Cumhur İttifakı’na zarar verdiğim gerekçesiyle benim hem belediye meclis üyeliğinden hem de partiden istifamı istedi. Ben de gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ettim. Belediye meclis üyeliği görevim ise bağımsız şekilde devam edecek" diye konuştu.

"Ben inandığım davada 40 yıldır mücadele veriyorum. MHP benim evim gibiydi. Bana MHP’nin öğrettiği konularda mücadele verdim" diye konuşan Tanır, "Ama geldiğimiz konularda yolsuzluk ve haksızlığa dur demek, problem oluyor. Bu aşamada doğruya doğru demek suç oldu. AKP’liler de verdiğimiz önergelere cevap vermiyorlar. Bizi meclis toplantısında yok sayıyolar. Ben mücadelemi Kırıkkale için verdim. Ben bildiğim yolda devam edeceğim. Bugüne kadar taviz vermedim, taviz vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluğa Karşı Çıkan MHP'li Belediye Meclis Üyesi İttifaka Zarar Veriyorsun Denilerek İstifa Ettirildi