Yolsuzlukla Maruf Ruhsar Pekcan'ın Bakanlık Konutuna 380 Bin Liralık "Küçük Yenileme"

TAKİP ET

Yolsuzlukla maruf Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı görevinden alındıktan sonra sessizliğini korumaya devam ediyor. Hakkında ortaya çıkan diğer yolsuzluk iddialarını da henüz yalanlamış değil. Hâl böyle olunca söylentiler de çoğalıyor, yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Bu seferki iddia, kendi şirketleri üzerinden bakanlığına milyonlarca liralık dezenfektan satmasına benzemiyor. İddiaların odağında bu defa sabık bakan Pekcan için kiralanan konut var.

Odatv'nin gündeme getirdiği iddia şu:

"Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı görevine getirildikten sonra kendisine bakanlığın tam karşısında olan lüks bir yerde daire kiralandı.

Ankara Çankaya’daki daire kiralandıktan sonra Bakan Pekcan’ın isteğiyle iç dekorasyonda 'küçük' değişiklikler yapıldı.

Bu yenilemenin maliyeti de Bakanlığın bütçesinden karşılandı. Bu 'küçük yenileme' için 380 bin TL harcandı. [Dezenfektan satışından elde ettiği gelire ve şirketi için devletten aldığı milyonlarca liralık salgın desteğine kıyasla ciddî anlamda küçük bir meblağ]

Yine iddialara göre Bakan Ruhsar Pekcan, içini tamamen yenilediği daireyi çok sevdi. Hatta bakanlık görevinden alınmasına rağmen hala o dairede oturuyor. Bakanlık yetkilileri tarafından Pekcan ailesine daireyi boşaltıp, boşaltmayacağı soruldu.

Ancak eski Bakan Pekcan’ın 'O kadar masraf yapıldı. İki ay daha sürem var. Oturmaya devam edeceğim' dediği öne sürüldü.

Şimdi Ankara kulislerinde bu konuşuluyor. Ruhsar Pekcan her gün yeni bir iddia ile gündeme geliyor. Bakalım yarın neler ortaya çıkacak."

Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı Yolsuzluk Nanoksia Biyoteknoloji Karon Mühendislik dezenfektan ticaret bakanlığı dezenfektan