Yolsuzlukları Araştıran AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı İstifa Etti

TAKİP ET

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasım Arı, önceki dönem AKP'li başkandan kalma yolsuzluk olaylarını ortaya çıkardığı için gelen baskılardan ötürü istifa etti.

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, iddialara göre yapılan yolsuzlukları ortaya çıkardığı gerekçesiyle gördüğü baskı sonucu görevinden istifa etti. Yine AKP'li olan bir önceki dönem belediye başkanının görev süresince yaptığı yolsuzluklar hakkında araştırma yapan Rasim Arı'nın bu durumdan ötürü baskı gördüğü iddia ediliyordu. Arı'nın istifa edeceği yönündeki söylemler tartışılırken bugün, bir canlı yayında istifa ettiğini duyurdu.

Rasim Arı, istifa gerekçesini sağlık sorunları olarak gösterdi ve "Seçim sürecinde “45 yaşındayım ve 45 yaşında bir kardeşinizi bu şehre feda edeceğim” diyordum. Gerçekten de feda oldum. Bu 21 aylık süre içerisinde, 18 aydır yumuşak yatakta vallahi billahi yatmadım. Sürekli bu şekilde yatan biri sağlıklı kalamaz. Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde ve izindeyim. Kimsenin buradan fitne fesat çıkarmasına izin vermeyeceğim. Bu sağlık sorunlarıyla ilgili acaba toparlayabilir miyim derken, belediye başkanı arayanları da Allah'a havale ediyorum. Bu kardeşiniz, eğer tek kuruş boğazından aşağıya inmişse Rabbim benim boğazıma durdursun ve bugün canımı alsın" ifadelerini kullanarak istifa ettiğini duyurdu.

Nevşehir Belediyesi'nde yapılan yolsuzluklar hakkında araştırma yapan Rasim Arı'nın birçok engelle karşılaştığı ve baskı gördüğü iddia ediliyordu. Aynı zamanda 10 Aralık günü akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce aracına av tüfeğiyle saldırı düzenlenmesi bu iddiaları artırmıştı. Öte yandan iddiaları araştırmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından müfettişler görevlendirilmişti.

İmamoğlu'na Destek Olan Sanatçıların Nevşehir'de Sahne Alamayacaklarını Duyurmuştu

AKP'li Rasim Arı, Mayıs 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na destek açıklaması yapan sanatçıların Nevşehir'de en ufak bir programda dahi sahne alamayacaklarını duyurmuştu. Arı, paylaşımında "Milletimizin milli ve manevi değerleriyle sorun yaşayan, yeri geldiğinde terör örgütü propagandası yapan 15 Temmuz hain gecesinde ortalara çıkamamış, Berkinleri her durumda anıp da Yasinleri Erenleri asla anmayan, gezide çapulcularla bir ve beraber olarak vandallığa destek olan ve ülkenin bekası söz konusu olduğunda devamlı kaçak güreşmiş fakat YSK kararının hemen ardından aniden aslan kesilen Kendilerini sanatçı olarak addedip 'milli ve manevi toplum öncülüğü' rollerini hiçe sayan 'şahısların' bu dakikadan itibaren şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen 'kanaat özgürlüğüm' çerçevesinde ilan ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

 

nevşehir belediye başkanı rasim arı istifa baskı içişleri istifa etti yolsuzluk akp