Yöneticisi Öldürülen, Kurucusu İntihar Eden SAS Holding Önünde Eylem

TAKİP ET

Dolandırdığı kişiler tarafından öldürülen Sibel Koçan ve Koçan'ın ölümünün ardından intihar eden Süleyman Aydın'ın kurucusu olduğu SAS Holding'in önünde eylem yapıldı.

Ataşehir'de bulunan SAS Holding önünde saadet zinciri ile dolandırıldığını söyleyen bir grup eylem yaptı. Şirketin kurucu ortağının intihar etmesi ve yöneticilerinden birinin öldürülmesi üzerine ortaya çıkan saadet zincirinin mağduru olduğunu iddia eden vatandaşlar holding binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Elindeki her şeyi satarak yatırım yaptığını belirten eylemcilerden biri olan Erkan Uzman, "Ben de pazarımı sattım, arabamı sattım, evimi sattım ve Haziran'ın 10'unda 500 bin lira para yatırdım. 5 gün sonra da bu olaylar oldu. Haziran'ın 10'unde ben 500 bin lira para yatırıyorum, Haziran'ın 15'inde böyle olaylar oldu. 13 bin 105 kişi mağdur oldu. Şu an bir muhatap yok. İzmir'e cenazeye gittik, insani olarak. Bize 'İstanbul'da açıklama yapacağız' denildi. Ama şu an kimseye ulaşılamıyor" dedi.

Eylem yapan grupta bulunan pazarcı Ahmet Zengin ise, "Bundan 1 sene önce 200 bin lira para yatırdım bu holdinge. 'Kazandırıyor, kazanıyoruz siz de gelin kazanın' diyorlardı. İş yerimi sattım, arabamı sattım. Ben pazarcıyım. Bir lira bir lira para toplayan bir adamım. Geldim varımı, yoğumu bu şirkete yatırdım" diyerek isyan etti.

Ne Olmuştu?

İstanbul'da Küçükbakköy Mahallesi Başar Sokak’taki holding binasından çıktığı sırada silahlı saldırıya uğrayan Sibel Koçan'ın gaspçılar tarafından elindeki para dolu çantayı almak için öldürüldüğü düşünülse de olayın hemen ardından eski eşi ve çalıştığı şirketin kurucu ortaklarından biri olan Süleyman Aydın'ın intihar etmesiyle olay şüphe uyandırmıştı.

Koçan ve Aydın'ın ölümü üzerine soruşturma başlatan ekipler, Aydın'ın kurucu ortağı olduğu ve Koçan'ın da görev yaptığı SAS Holding'in saadet zinciri ile yüzlerce kişiyi dolandırdığını ve Koçan'ı öldüren kişilerin saadet zinciri mağdurlarından olduğunu tespit etmişti.

sas holding saadet zinciri sibel koçan süleyman aydın eylem protesto