Yönetmeliği Uygulayarak Başörtülü Öğrenciyi Okula Almayan Eğitimciler Açığa Alındı

TAKİP ET

MEB Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğini dikkate alarak 4. sınıf öğrencisini başörtülü olduğu gerekçesiyle okula almayan eğitimciler açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İzmir'de karşılaşılan bir sorun üzerine yönetmeliğe uygun davranan eğitimcileri adeta şeriata göre cezalandırdı.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre sorun, bir ilköğretim okulunda eğitim gören 4. sınıf öğrencisinin okula başörtüsü ile girmek istemesi üzerine çıktı. Yönetmeliği dikkate alan öğretmen, öğrenciyi başörtüsü nedeniyle okula almadı. Bunun üzerine velilerin olayı kamuoyuna yansıtmasının ardından önce öğretmen ve okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı, sonra her iki eğitimci de MEB tarafından açığa alındı.

Yaşananların ardından sosyal medyada ayrımcılık suçlamasıyla linç edilen eğitimcilerin tek suçu ise MEB'in 'Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair' yönetmeliğini uygulamak oldu. Yönetmelikte çok açık bir şekilde yer alan "Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur" ifadeleri, Bakanlığın açığa alma kararının dayanağına dair merak uyandırdı.

Veli, Tarikatlar Aracılığıyla Eğitimcileri Hedef Gösterdi

MEB’in öğrencilerin okul içerisinde nasıl giyineceğiyle ilgili yönerge ve kurallarının çok açık olduğunun altını çizen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bu olay üzerinden öğretmenler hedef gösterilemez” dedi. Okul yönetiminin yalnızca, çocuğun sınıftan çıkartılması ve ailesinin çağırılması konusunda daha temkinli davranması yönünde eleştirilebileceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Ama sonrasında yaşananlar çok vahimdir. Öğrenci velisinin çevresindeki tarikatlar ve STK’leri arayarak hem okul idaresini hem de öğretmenleri hedef göstermesi suçtur. MEB’ bağlı bir okulda kimse yönetmeliklerin dışında hareket edemez. Yönetmeliği uygulayanlar hedef gösterilemez. Yönetmeliğe göre hareket eden öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik linç kampanyası başlatılamaz.”

başörtüsü başörtülü öğrenci ilkokul meb milli eğitim bakanlığı öğretmenler açığa alındı yönetmelik Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair izmir