Yöneylem Anketi: Erken Seçim İsteyenlerin Oranı Süratle Artıyor

TAKİP ET

Yöneylem Araştırma vatandaşlara erken seçim isteyip istemediklerini sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve fantastik teorileriyle ekonomi politikası 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra hızla kendisini gösterdi ve Türk ekonomisi tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya kaldı.

Türk lirası dün yeniden 17 lira seviyesini aşarken asgari ücret 247 dolar seviyesine düştü ve hemen her kalemde zamlar birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

Dolar 17 Lirayı Aştı: AKP'li Bakan Mustafa Varank'ın O Paylaşımı Yeniden Gündeme Geldi


Hayat pahalılığının süratle artması ve hükümetin vatandaşların alım gücünün düşüşüne kayıtsızlığı nedeniyle vatandaşlardaki erken seçim talebi giderek artıyor. 

Yöneylem Araştırma'nın son anketinde vatandaşlara "Son günlerde Kasım ayında bir erken seçim olacağına dair iddialar dile getiriliyor. Siz Kasım'da bir erken seçim olmasını ister miydiniz?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya vatandaşların yüzde 62'si "Evet bir an önce erken seçime gidilmesini istiyorum" yanıtını verirken yüzde 34'ü ise "Hayır, seçimin zamanında yapılmasını istiyorum" yanıtını verdi. Vatandaşların yüzde 4'ü ise soruyu cevapsız bıraktı. Yöneylem Araştırma aynı soruyu 3 ay önce yönelttiğinde bu soruya "evet" yanıtını verenlerin oranı yüzde 9 daha düşüktü. 

yöneylem araştırma anketi erken seçim isteyenlerin oranı süratle artıyor