Yöneylem Anketi: Millet İttifakı Yükselişte

TAKİP ET

Yöneylem Araştırma'nın gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı.

Yöneylem Araştırma 27 ilde vatandaşlara "Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirdiniz?" sorusunu yöneltti.

Vatandaşların verdiği cevaplara göre partilerin oy dağılımı şu şekilde oldu:

AKP yüzde 32. CHP yüzde 30,3. İYİ Parti yüzde 12,9. HDP yüzde 9,8. MHP yüzde 6,9. DEVA Partisi yüzde 2,8. Saadet Partisi yüzde 1,0. Gelecek Partisi yüzde 0,4.

Bu durumda AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 41,8 olurken CHP ve İYİ Partiden oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 43,2 oldu. Millet İttifakı'nın DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin de katılımıyla genişlemesi durumunda oy oranı yüzde 47,4'ü aşıyor.

"Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltilen vatandaşların yüzde 54'ü "Asla oy vermem" yanıtını verirken vatandaşların yüzde 34'ü "Kesinlikle oy veririm" yanıtını verdi. Vatandaşların yüzde 1,9'u oy kullanmayacaklarını, yüzde 10,1'i ise kararsız olduklarını söyledi.

İdeal Aday: Kılıçdaroğlu mu, Ekrem İmamoğlu mu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda karşı karşıya gelmesi durumunda vatandaşların yüzde 38,6'sı Erdoğan'a, yüzde 40,1'i Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyledi.

İkinci turda Erdoğan'ın karşısına Ekrem İmamoğlu'nun çıkması durumunda ise vatandaşların yüzde 37,6'sı Erdoğan'a, yüzde 49,6'sı ise İmamoğlu'na oy vereceklerini söyledi.

Gezici Anketi: Cumhur İttifakı'nı Üzecek Sonuçlar

AREA Anketi: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın Önünde

ORC Anketi: 6 Parti Yüzde 48'e Ulaşıyor

yöneylem araştırma anketi akp chp iyi parti mhp hdp Saadet Partisi deva partisi gelecek partisi millet ittifakı cumhur ittifakı konda metropoll