Yöneylem Araştırma Anketi: Cumhur İttifakı Yüzde 39,7, Millet İttifakı Yüzde 41,8

TAKİP ET

Yöneylem Araştırma'nın seçim anketi sonuçlarına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

Europe Elects'in yayımladığı Yöneylem Araştırma'nın son anketine göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

Anket sonuçlana göre bu pazar seçim olması halinde seçmenlerin yüzde 31,5'i AKP, yüzde 8,2'si MHP'ye oy vereceklerini belirtti. Bu durumda Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 39,7'ye ancak ulaşabiliyor.

Bunun yanında seçmenlerin yüzde 27,1'i CHP, yüzde 14,7'si İYİ Parti'ye oy vereceklerini belirtti. Bu durumda Millet İttifakı'nın oy oranı yalnızca CHP ve İYİ Parti'nin oyları toplandığında yüzde 41,8'e ulaşarak iktidarda olan Cumhur İttifakı'nı geçiyor.

Bunun yanında hiçbir ittifaka dahil olmayan HDP yüzde 10,3, DEVA Partisi yüzde 1,7, Saadet Partisi yüzde 1,1, Gelecek Partisi yüzde 0,6, TİP yüzde 0,6, Memleket Partisi yüzde 0,6 oy oranına ulaşıyor.

4 Aday Erdoğan'ı Yeniyor, Mansur Yavaş Ezip Geçiyor

Ayrıca araştırma sonuçlarına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler Erdoğan'ın karşısında aday oldukları takdirde ciddi farklarla seçimi kazanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olması halinde ise Erdoğan karşısında yüzde 20'yi aşan oranda bir fark attığı, yüzde 60,7'lik bir oy oranına ulaştığı görülüyor.

Yöneylem Araştırma Anketi Cumhur İttifakı Yüzde 39 7 Millet İttifakı Yüzde 41 8 4 Aday Erdoğan'ı Yeniyor Mansur Yavaş Ezip Geçiyor