Yöneylem Araştırma Anketi: Mansur Yavaş Yüzde 53,8, Erdoğan Yüzde 34,8

TAKİP ET

Yöneylem Araştırma'nın son anketindeki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik veriler dikkat çekti.

Yavuz Oğhan'ın sunduğu "Bidebunuizle" programına konuk olan Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü'nün verdiği bilgilere göre vatandaşlara Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda karşı karşıya kalması halinde kime oy verecekleri soruldu.

Vatandaşların yüzde 38,6'sı Erdoğan yanıtını verirken yüzde 42,9'u ise Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını verdi.

Bunun yanında Meral Akşener ve Erdoğan'ın sorulması üzerine yurttaşların yüzde 37,2'si Erdoğan yanıtını verirken yüzde 45,6'sı Meral Akşener yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu ve Erdoğan'ın ikinci turda kalması halinde ise vatandaşların yüzde 37,8'i Erdoğan derken, yüzde 48,5'i İmamoğlu yanıtını verdi.

Son olarak yurttaşların yüzde 34,8'i ikinci turda Erdoğan'a oy vereceğini belirtirken yüzde 53,8'i Mansur Yavaş'a oy vereceklerini ifade etti. Bu durumda Erdoğan'ın oylarının Mansur Yavaş karşısında dibi gördüğü ve Mansur Yavaş'ın seçimi ilk turda kazanabilen tek aday olduğu görülüyor. 

Bu verileri yorumlayan Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, "İmamoğlu'nun avantajı Kürtlerden ve gençlerden daha yüksek oy alıyor. Bir de şöyle bir strateji var, Ekrem İmamoğlu daha CHP'li olarak algılanıyor. Mansur Yavaş ise daha çok partiler üstü bir görüntü çiziyor" dedi.

Yöneylem Araştırma Anketi Mansur Yavaş Yüzde 53 8 Erdoğan Yüzde 34 8