Yozgat'ta Uranyum Arama Çalışmaları Başladı

TAKİP ET

Yozgat Sorgun'da uranyum arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Akoluk, Temrezli, Mehmetbeyli, Peyniryemez ve Çakırhacılı köyleri arazilerinde Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sondaj vurularak uranyum arama çalışmaları başlatıldı.

150 metre derinliğinde sondaj çalışmaları yapılan arazilerde 5-7 bin ton uranyum rezervinin olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Çakırhacılı ve Peyniryemez köylerinde arazilerinde uranyum arama çalışmaları yapılan köylüler, çalışmaların sona ermesini heyecanla bekliyor. 

"2023 Yılında Bağımsız Olarak Her Şeyimizi Üreteceğiz"

Köylerinde 3 ay önce uranyum arama çalışmaları yapıldığını belirten Çakırhacılı köyünden Selahattin İlbaş, yurt dışından gelen şirketler yerine MTA'nın bu aramaları yapmasından memnun olduğunu söyledi.

Sorgun'un uranyum zengini olduğunu belirten İlbaş, "İnşallah muvaffak olacağız, 2023 yılında bağımsız olarak her şeyimizi üreteceğiz" dedi.

Peyniryemez köyünden Hayati Kanıcıoğlu ise "Bu vatan bizim, isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti bu rezervleri işleyip kendi hammaddemizi kendimiz üretelim. İnşallah hayırlı olur. Uranyum arama çalışmaları için ne gerekiyorsa biz hazırız. Gerekirse kendi tarlamızı, mülkümüzü vermeye hazırız. Yeter ki biz dünya devi olalım ve kimseye bağımlı kalmayalım" ifadelerini kullandı.

uranyum yozgat sorgun peyniryemez çakırhacılı