Yozgat'ta Hortum: 3 Köy Etkilendi

TAKİP ET

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı köylerde etkili olan hortumda elektrik direkleri devrildi, ağaç dalları kırıldı ve çatılar uçtu.

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Garipler, Eynelli, Külhüyük ve çevre köylerde oluşan hortum endişe yarattı. Hortum sırasında korkuya kapılan köylülerden Emirler köyü sakini 63 yaşındaki Cansever Yıldız, hortumun saniyeler içinde köyde felakete neden olduğunu söyledi.

Hortum sonrasında bölgeye gelen AFAD ve jandarma ekipleri, köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Külhüyük köyü ile Eymir beldesi arasındaki bölgede yüksek gerilim direklerinin devrildiği, çatıların uçtuğunu ve ağaç dallarının kırıldığını tespit eden ekipler can kaybının olmadığını fakat maddi hasarın olduğunu söyledi.

''Ev yıkılıyor sandık'' diyen Cansever Yıldız, "Eşimle birlikte kapıya tutunduk, evi yıkacak zannettik. Ağaçları devirdi. Dışarı çıkamadık, çıksaydık insanları kağıt gibi götürürdü. Komşuların çok hasarı var. Allah yardımcımız oldu. Her şey bir anda oldu. Can pazarı yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın. Allah'tan can kaybımız yok" dedi.

Bir başka köylü Veli Pınarcı da "Evde oturuyordum, rüzgar çıktı. Gökte mavi bir şey gördüm, 'gök yere indi' dedim. Baktım komşunun çadırını sökmüş. Su tankını 300 metre sürüklemiş" diyerek hayatında ilk defa böyle bir afetle karşılaştığını belirtti.

yozgat hortcansever yıldız veli pınarcı um 3 köy garipler eynelli külhüyük