YPG Terör Örgütü ABD ile Ortak Program Hazırladıklarını Açıkladı

TAKİP ET

Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden YPG'nin elebaşı Mazlum Kobani, yeni ABD yönetimiyle ortak bir çalışma programı hazırladıklarını öne sürdü.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El Arabia kanalına konuşan terör örgütü lideri Kobani, yeni ABD yönetimiyle ortak çalışma programı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Kobani, çalışma programına yönelik bir detay vermedi: "Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmiş olmasının kendisine Suriye krizinin gerçekçi çözümü için daha büyük bir umut verdiğini" söyleyen Mazlum Kobani, Rusya ile koordinasyonun da devam ettiğini belirtti ve "Washington ve Moskova ile ilişkilerimizde dengeyi sağlamak her zaman zorlu oldu" dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın harekat ve sonrasında yaşanan süreçte elebaşı Kobani'ye birkaç kez teşekkür etmesi, hem Trump hem de bölgedeki ABD'li komutanların kendisiyle görüşmesi, Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika bu adamı bize teslim etmeli" açıklaması yapmıştı.

ypg ypg terör örgütü terör örgütü ypg amerika ypg abd ypg biden ypg joe biden ypg mazlum kobani elebaşı kobani ypg lideri ypg elebaşı ypg ele başı ortak çalışma abd ypg ortak ortak program ypg ortak program yp