YRP Fatih Adayının 'Ahlak Yoksa Düzensiz Göç Vardır' Başlıklı Videosu Silinip Özür Dilendi: Partimizin Görüşünü Yansıtmamaktadır

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, partilerinin Fatih İlçe Başkanlığı tarafından yayınlanan 'Ahlak yoksa düzensiz göç vardır' isimli videoyu sildirdi ve kamuoyundan özür diledi.

Yeniden Refah Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun "Fatih, Fatihlilere teslim edilecek. Ahlak yoksa düzensiz göç vardır." başlıklı videosu gündem oldu. Video silinerek özür dilendi. 

Özkarataşlıoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında yayınladığı videodaki ifadeler YRP'de tepki buldu. Parti özür dileyerek açıklama yaptı. Parti yaptığı özürde şu ifadeleri kullandı: 

"İslami ve insani hassasiyetleri yüksek bir anlayışa mensup Milli Görüşçüler olarak söz konusu paylaşımı görür görmez harekete geçerek yayından kaldırılmasını sağladık. Fatih İlçe Başkanlığımızın sergilediği söz konusu yaklaşım partimizin göç ve mülteciler konusundaki resmi görüşünü ve 500 bine yakın üyemizin konuya ilişkin genel kanaatini yansıtmamaktadır"

Yapılan açıklamada ise şu cümlelere yer verildi: 

"Bugün Fatih İlçe Başkanlığımız tarafından yayınlanan "Ahlak yoksa düzensiz göç vardır" başlıklı video sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştır. İslami ve insani hassasiyetleri yüksek bir anlayışa mensup Milli Görüşçüler olarak söz konusu paylaşımı görür görmez harekete geçerek yayından kaldırılmasını sağladık.

Milli Görüş, insan onurunu önceleyen ve insan haklarını temel alan dünya görüşüyle sadece milletimizin değil dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların ve hatta insanlığın gönlüne girmiştir.

Fatih İlçe Başkanlığımızın sergilediği söz konusu yaklaşım partimizin göç ve mülteciler konusundaki resmi görüşünü ve 500 bine yakın üyemizin konuya ilişkin genel kanaatini yansıtmamaktadır. Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana, Milli Görüş geleneği olarak ise 50 yılı aşkın zamandır nerede bir mazlum varsa gözünün yaşını silmeye, ekmeğimizi bölüşmeye ve kucak açmaya devam edeceğimizin altını çizmek isteriz.

Tasvip etmediğimiz ve derhal yayından kaldırttığımız video sebebiyle şayet kalbi kırılan kardeşlerimiz varsa yine de özür diler haklarını helal etmelerini dileriz."

 

 

yrp yeniden refah partisi istanbul fatih ahlak ahlak yoksa düzensiz göçmen var halit özkarataşlıoğlu