YSK Ankara Barosu Seçimlerine Pandemi Bahanesiyle İzin Vermedi: Feyzioğlu'nu Görevde Tutmaya Çalışıyorlar

TAKİP ET

YSK, Ankara Baro Başkanlığı Genel Kurulu ve organ seçimlerine izin vermedi.

Yüksek Seçim Kurulu, Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile pandemiyi bahane göstererek Ankara Barosu'nun Genel Kurulu'nun ve organ seçimlerinin yapılamayacağına karar verildiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muharrem Akkaya'nın imzasını taşıyan kararda "Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 1 Haziran 2021 tarihli 2021/3 sayılı kararı ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının genel kurulları dahil yapacakları her türlü etkinliklerin 15 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenmesine karar verildiğinden 12-13 Haziran 2021 tarihinde Ankara Baro Başkanlığı Genel Kurulu'nun yapılamayacağı gibi 20 Haziran 2021 tarihinde de sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan bu tarihte organ seçimlerinin yapılamayacağına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Avukatlık Kanunu gereği baro genel kurullarının Ekim 2020'de yapılmış olması gerekiyordu. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu Mart ayında yaptığı açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun görev süresini uzatmaya çalışıyorlar" demişti.

YSK Ankara Barosu Seçimlerine Pandemi Bahanesiyle İzin Vermedi Feyzioğlu'nu Görevde Tutmaya Çalışıyorlar