YSK'dan Deprem Bölgesine İlişkin Açıklama: Seçimin Yapılmasının Önünde Bir Engel Yok

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), geçtiğimiz günlerde deprem felaketinden zarar gören 11 il ile 62 ilçede incelemelerde bulunan bir heyet oluşturdu. Heyet, çalışmalarını tamamlamasının ardından YSK'ya, "Seçimin yapılmasının önünde bir engel olmadığı" yönünde görüş bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), geçtiğimiz günlerde deprem felaketinden zarar gören 11 il ile 62 ilçede incelemelerde bulunan bir heyet oluşturdu. Heyet, oy kullanılacak binaların, sandıkların, oy kabinlerinin ve mühürlerin durumuna kadar her ayrıntıya bakarak seçim yapılabilirliği değerlendirdi.

Heyetin çalışmalarını tamamlamasının ardından YSK'ya, "Seçimin yapılmasının önünde bir engel olmadığı" yönünde görüş bildirildi. Bu doğrultuda seçime yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Yaklaşık 1.5 milyon seçmenin bulunduğu bölgede, vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak için çeşitli kolaylıklar sağlanacak.

Deprem nedeniyle ilini terk eden vatandaşların oy kullanmaları için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hızlı bir adres güncellemesi yapacak ve seçmen kütükleri güncellenecek. Ayrıca, depremzedelerin adres nakli yapmaları için kampanya yürütülecek.

YSK ayrıca, bölgede yardım spekülasyonlarına son vermek amacıyla bilgilendirme çalışmaları yürütecek. Adres nakli yapmaları halinde deprem yardımlarından yararlanılamayacağına yönelik dedikoduların doğru olmadığı aktarılacak. Depremzedelerin, adreslerini değiştirerek bile olsa hala depremzedeler olduğu ve yardımlardan yararlanabilecekleri vurgulanacak.

ysk deprem bölgesi seçim