YSK, Seçime Girecek Siyasî Partilerin Sayısını 19'a Yükseltti

TAKİP ET

İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, DEVA ve Sol Parti'nin eklenmesiyle seçime girme yeterliliğine sahip parti sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 26 Ocak 2021'de yaptığı duyuruda 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğunu açıklamıştı. Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ise listede yer almamıştı.

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Mustafa Tolga Öztürk bugün yaptığı açıklamada, DEVA Partisi ve Sol Parti'nin de eklenmesiyle bu sayının 19'a yükseldiğini bildirdi. Gelecek Partisi ise hâlâ listede yok.

Öztürk, sosyal medya hesabında şunları yazdı:

"Ysk, 06.06.2021 tarihinde yapılacak Afyonkarahisar ili Güney Beldesi Belediye Başkanlığı seçimleri için 19 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Ysk’nın 26.01.2021 tarihinde 17 olarak belirlediği seçime girecek parti sayısı 19’a çıktı.(Deva ve Sol Parti)"

YSK Parti listesi seçime girecek partiler DEVA Partisi Sol Parti İYİ Parti AKP MHP siyasi partiler seçim erken seçim 19 parti Gelecek Partisi