'Yüksek Hızlı Tren Kaza Yaptı' İddiası Doğrulandı!

TAKİP ET

Ekşi Sözlük yazarlarından birinin duyurduğu 'Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı' iddiası trende bulunan diğer yolcular ve TCDD tarafından doğrulandı.

Ekşi Sözlük yazarlarından birisi bugün sabah saatlerinde Halkalı'dan Konya'ya doğru ilerleyen Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Tuzla mevkiinde kaza yaptığını duyurmuş, trende çok sayıda yaralı olduğunu iddia etmişti. Söz konusu kişinin iddialarının ardından trende bulunan diğer yolcular da kazayı doğruladı. 

Olay yerinden ve trenin içinden fotoğraf paylaşan yolcular, iki trenin kafa kafaya geldiğini ve trenlerin ancak son anda durabildiğini belirtti. Trenlerin çarpışmamak için hızla durduğunu ancak yine de yaralanmalar olduğunu belirten yolcular, yaralıların sağlık ekipleri tarafından taşınarak tedaviye alındığını aktardı. 

Kazanın etkisinin hissedildiği 6. vagonda yolculuk yapan bir kişi, tüm yolcuların başka trene aktarıldığını ve seferin devam ettiğini ifade etti.

TCDD'den Açıklama

Kazaya ilişkin açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), "Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla Tersane İstasyonu'nda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. Seferler kısa sürede başlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

yüksek hızlı tren kaza yaptı konya halkalı pendik tuzla kaza ölü yaralı ekşi sözlük