Yunan Akıllanmıyor: Emekli Yunan Büyükelçisi, Gökçeada ve Bozcaada'ya Göz Koydu

TAKİP ET

Yunanistan'ın eski Ermenistan Büyükelçisi Leonidas Krisantopoulos, "Gökçeada ve Bozcaada'yı talep edelim" dedi.

Birlik Gazetesi yazarı İlhan Tahsin'in haberine göre emekli Yunan Büyükelçi Leonidas Krisantopoulos, Gökçeada ve Bozcaada'nın Yunanistan'a verilmesini talep etti.

Eski Ermenistan Büyükelçisi olan Krisantopoulos, "Sayın Miçotakis, Gökçeada ve Bozcaada'nın Yunanistan'a verilmesini talep edelim." dedi. 

Pentapostagma’ya röportaj veren Krisantopoulos, Yeni Demokrasi partisini “Yunanistan’ın iyiliği için Amerikan dış politikasından çok Yunan dış politikasını izlemeye” davet etti.

Habere göre Krisantopoulos, AB-Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması’nın tamamen dondurulması ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni tanımadığı sürece Türkiye’ye yaptırımlar uygulanması gerektiğine işaret ederek, “eğer yeniden seçilirse Erdoğan’ın dış politikasında herhangi bir değişiklik beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

İlhan Tahsin'in aktardığı habere göre Krisantopoulos şu ifadeleri kullandı:

“Atina’nın yanıtı, askerden arındırmaya atıfta bulunmayan Lozan Antlaşması’nın (Madde 13) hükümlerine atıfta bulunmaya odaklanmalıdır. Türkiye, Lozan Antlaşması’nın iki ada için bir tür özerklik sağlayan 14. Maddesini ihlal ettiği için Gökçeada ve Bozcaada’nın iadesi talep edilebilir.

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik çizgisi sert olmalı, ABD ve Almanya’nın arabuluculuk çabalarına engel olmalıyız. Yunanistan eğer hiçbir şey iddia etmiyorsa herhangi bir taviz de veremez.

Türkiye, GKRY'yi tanımamaya devam ettiği sürece, AB-Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması tamamen dondurulmalı ve AB üyesi bir devleti tanımayan Türkiye’ye yaptırım uygulanmalıdır."

yunanistan leonidas krisantopoulos gökçeada bozcaada türkiye yunanistan ege ege adaları