Yunan Bakan: Türkiye Cihatçıların Seyahat Acentasına Dönüştü

TAKİP ET

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için Atina'ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Rus bakan Lavrov, görüşmede Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan krizin öncelikli konular arasında olduğunu ifade ederken Doğu Akdeniz'deki sorunların çözümünün uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi temelinde ele alınması gerektiğini söyledi.

Yunan bakan Dendias ise "Tansiyonu yükseltmek Türkiye'nin işine geliyor" diyerek ülkesinin bütün ihtimallere karşı hazır olduğunu; egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmaktan başka çaresi kalmadığını ifade etti.

Dendias, "Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini" söyleyerek "Türkiye'nin IŞİD grubuna karşı başarıyı baltalayacak çabalarıyla ilgili endişelerini" Lavrov'a ilettiğini kaydetti.

Dendias görüşmede ayrıca Rusya'nın Türkiye'ye sattığı S-400 savunma sistemleri konusunu görüştüklerini de aktardı.

dendias lavrov ikili görüşme atinada görüştü yunan bakan türkiyeye cihatçıların seyahat acentası haline geldi dedi doğu akdeniz gerilim türkiye yunananistan rusya dışişleri bakanları görüştü gerilim artıyor yunani