Yunan Başbakanı: Erdoğan'la Görüştüm, Göçün Kısıtlanması Konusunda Çıkarlarımız Ortak

TAKİP ET

Yunan Başbakanı Miçotakis, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile yaptığı görüşmenin akabinde yaptığı basın açıklamasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın göç akınları karşısında "görevini yerine getirdiğini" söyledi.

"Göç cephesinde önemli tahriklerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İnanıyorum ki, insan haklarına tamamen saygılı olarak Yunanistan'ın, aynı zamanda Avrupa'nın da olan sınırlarını koruyarak görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Geçmişte benzer toplu göç akını girişimini geri çevirdik, gelecekte de aynı politikayı sürdüreceğiz" diyen Miçotakis, Avrupa'ya göçün engellenmesi için Afganistan'a yakın ülkelerin AB tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Özellikle göç akınlarıyla ilgili olarak AB'nin Afganistan'a yakın ülkeleri desteklemesi Avrupa'ya ek göç akınları olmayacağını güvence altına almamız açısından önemli" diyen Miçotakis, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi hatırlatarak "Göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına" diye konuştu.

"Başkan Erdoğan ile konuştum" diyen Miçotakis, "Göç akınlarının mümkün olduğunca Afganistan'a yakın bölgelerde sınırlandırılmasının güvence altına alınmasında ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yunan Başbakanı Erdoğan'la Görüştüm Göçün Kısıtlanması Konusunda Çıkarlarımız Ortak