Yunan Başbakanı Kar Fırtınası Nedeniyle Vatandaşlardan Özür Diledi

TAKİP ET

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlarından özür diledi.

Reuters'ın haberine göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kar yağışının ardından başkent Atina'da hayatın durma noktasına gelmesi ve kar fırtınasına hazırlıksız olunduğunun ortaya çıkması nnedeniyle vatandaşlarından özür diledi.

Yunan başkentinde nadiren görülen kar fırtınası, Pazartesi günü şiddetini artırınca Atina yollarında bazı insanlar araçlarını yaya olarak terk ederek havalimanına sığınmak zorunda kaldı. Bazı insanlar ise dondurucu soğukta araçlarında saatlerce bekledi.

Attiki Odos bölgesinde birçok araç karlarla kaplı vaziyette beklemek zorunda kalırken aynı bölgede 3 bin konuta 3 gün boyunca elektrik verilemedi. Kabine toplantısının başında konuşan Başbakan Miçotakis, "Attiki Odos'ta saatlerce mahsur kalarak mağdur olan hemşehrilerimizden samimiyetle özür dilerim" dedi.

Hükümet kamu hizmetlerinin aksadığı Atina'da ve diğer bölgelerde okulları hafta boyunca tatil ederken Miçotakis sorumluluğun Attiki Odos otoyolunun işletmecisinde olduğunu belirtti ancak devlet görevlileri arasında koordinasyonu geliştirmek için çabalayacaklarına da söz verdi. Daha önce de mağdur olan Yunanistanlılara tazminat ödeneceği açıklanmıştı. 

Yunanistan, Kar Yağışında Yolda Mahsur Kalanlara Tazminat Ödeyecek



Yunanistan hükümetinin Başbakanı Miçotakis sorumluluğu üstlenerek özür dilerken İstanbul'u da vuran yoğun kar fırtınasına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesini suçlamıştı. 

Erdoğan: Öcalan, Demirtaş'ın Verdiği Mesajlardan Rahatsız

Akşener'den Erdoğan'ın Öcalan Sözlerine Yanıt: Allah Muhabbetinizi Artırsın

yunanistan Kiryakos Miçotakis kar fırtınası attiki odos vatandaşlardan özür diledi