Yunan Başbakanı Miçotakis ABD Kongresi'nde Türkiye'ye Ağzına Geleni Söyledi, Ayakta Alkışlandı

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Kongresi'ne hitap etti.

ABD'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'yi bildik temelsiz ithamlarıyla hedef aldı.

Türkiye'nin Yunanistan'ın hava sahasını sürekli ihlal ettiğini iddia eden Miçotakis, "Egemenliğimizin ihlal edilmesine ve derhal sona ermesi gereken yerleşim adaları üzerinde aşırı uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bölgeye askeri teçhizat tedariki konusunda kararlar alırken NATO’nun güneydoğu kanadındaki istikrarsızlık riskini göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum" dedi. Erdoğan'ı ima ederek "tüm otoriter liderlere mesaj gönderme" çağrısı yapan Miçotakis, "Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. İki devletli çözümü ve Kıbrıs’ın bölünmesini kabul etmeyeceğiz. Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzatır ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için uluslararası hukukta tek bir çerçeve vardır" diye konuştu.

Miçotakis'in açıklamaları Meclis Başkanı Nancy Pelosi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris de dahil olmak üzere Kongre üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

yunan başbakanı Kiryakos Miçotakis abd kongresi türkiye ağzına geleni söyledi ayakta alkışlandı yunanistan f-35