Yunan Cumhurbaşkanı'nın 'İşgalci' Suçlamasına Cevap Fuat Oktay'dan Geldi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan açıklamasına dair "Söyledikleri komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyondur" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki Türk-Yunan gerilimi tırmanmaya devam ederken Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, haddini aşan bir ifade kullanarak Türkiye'ye 'işgalci' suçlamasını yöneltti.

Sakellaropoulou'ya ilk cevap Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. AA muhabirine konuşan Oktay, "Kıbrıs meselesinin çözümü Yunanistan'ın Megalo İdea'sından vazgeçerek realiteye dönmesine bağlıdır" diye konuştu ve Cumhurbaşkanı'nın ithamını "komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyon" olarak nitelendirdi.

Oktay sözlerine şöyle devam etti;

"Rum-Yunan ikilisi gerçekleri görür, iki egemen devletli çözüm için yeniden görüşmelere hazır noktaya gelinirse Türkiye bunu destekleyecektir. Yunan Cumhurbaşkanının savaş yerine barış ve uzlaşı söylemini samimiyetle benimsemesi ülkesi, Rum yönetimi ve tüm bölgenin çıkarına olacaktır."

 

fuat oktay anadolu ajansı megalo idea Kıbrıs Doğu Akdeniz Yunanistan Katerina Sakellaropoulou Yunan Cumhurbaşkanı